Fiul milionarului Dan Adamescu, arestat la Londra. Mesajul transmis de acesta

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Omul de afaceri Alexander Adamescu, fiul răposatului multi-milionar Dan Adamescu, a fost reţinut de poliţia londoneză.

Vizat de o procedură de extrădare în România, după ce pe numele său a fost emis în lipsă un mandat de arestare într-un dosar de corupţie, Adamescu Junior este bănuit acum că ar fi dat instanţei din Marea Britanie un document fals. Din spatele gratiilor, suspectul transmite că este nevinovat.

Alexander Adamescu a fost arestat la Londra după ce judecătorii britanici au constatat că printre documentele depuse de omul de afaceri în cadrul procesului în care încearcă să blocheze extrădarea sa în România ar exista şi un fals.

Actul ar purta antetul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, iar în cuprins se afirmă că statul român nu poate asigura condiţii decente în închisori pentru deţinuţi.

În realitate, ”documentul nu a fost asumat de Administrația Națională a Penitenciarelor”, afirmă procurorii anticorupţie, cei care au cerut extrădarea lui Adamescu, iar instanţa britanică a decis să îl trimită după gratii. Acesta se apără şi spune că actele sunt reale.

"Respect decizia instanței londoneze și sunt convins că această suspiciune la adresa mea se va dovedi a fi nefondată", a transmis Adamescu.

Cei care ar putea lămuri misterul documentului despre care se presupune că a fost falsificat sunt cei de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor care refuză să comenteze cazul.

Oficiali de la ziarul România Liberă, cotidian deţinut de Adamescu, spun că documentul este real.

”Plicul era inscripționat Ministerul Justiției -Administrația Națională a Penitenciarelor, documentul purta, de asemenea, antetul Ministerului Justiției- ANP, având și un număr de înregistrare (de "ieșire") de la această instituție, iar pe ultima pagină a acestui document apărea o ștampilă și o semnătură olografă a oficialului care a redactat documentul”, scrie România Liberă.

Fiul milionarului Dan Adamescu a fost plasat sub control judiciar în iunie 2016, la Londra. Autorităţile de la Bucureşti ceruseră reţinerea lui şi extrădarea lui pentru că este cercetat într-un dosar de corupţie în care a fost pus sub acuzare alături de tatăl său, Dan Adamescu.

Milionarul Dan adamescu a murit anul trecut şi a lăsat în urmă o avere estimată la 800 de milioane de euro, din care în conturi ar fi 600 de milioane. Restul sunt acţiuni la societăţi comerciale, cum ar fi hotelul Intercontinental, magazinul Unirea, clădirea în care a funcţionat hotelul Modern şi care este acum centru de afaceri, dar şi o vilă impresionantă în Primăverii.

Alexander Adamescu a contestat deja măsura arestării şi a cerut să fie eliberat din nou pe cauţiune. Dar judecătorii britanici nu mai au încredere în el.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO