Alertă la Arad, după ce a fost găsit un porc mort între blocuri

Ultima actualizare: 07-01-2019 18:57
porc

Un porc mort a fost găsit, luni, de angajații unei firme care ridică gunoiul, între niște blocuri din Arad. Astfel, inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au ridicat animalul, pentru a descoperi dacă avea pestă porcină.

Porcul a fost găsit pe strada Constantin Brâncuşi nr. 10, în municipiul Arad, lângă containerele de gunoi ale unor blocuri, de către angajaţii operatorului care ridică deşeurile - RETIM Ecologic Service SA, conform Agerpres.

Un reprezentant al operatorului, Camelia Ganga, a declarat pentru agenția de presă că au mai fost găsite animale moarte aruncate în containere pentru deşeuri sau lângă acestea, dar este pentru prima dată când a fost găsit un porc.

„Animalul a fost pur şi simplu abandonat împreună cu alte deşeuri în platformă. Nu este caz singular, au mai fost animale moarte în container, dar chiar porc nu am avut", a declarat sursa citată.

În contextul în care în judeţul învecinat Bihor au existat cazuri confirmate de pestă porcină africană, au fost sesizaţi inspectorii DSVSA.

„O echipă de inspectori s-a deplasat la locul indicat şi a ridicat cadavrul în condiţii sterile, fiind transportat la sediul laboratorului DSVSA Arad pentru examinare", a declarat directorul executiv al DSVSA Arad, Viorel Agud.

Potrivit lui Agud, în acest caz a fost începută o anchetă, pentru a se identifica persoana care a aruncat cadavrul de porc, găsit fără cotraliu.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO