Alertă în Caraș Severin. Posibilă scurgere de mercur în apropierea unui bloc

Ultima actualizare: 25-02-2020 21:08
alerta mercur Caras Severin

O posibilă scurgere de mercur în apropierea unui bloc din Moldova Nouă.

Un echipaj de protecţie biologică, chimică şi radiaţii nucleare din cadrul Detaşamentului de Pompieri Reşiţa cercetează, marţi seară, o posibilă scurgere de substanţă necunoscută, care se presupune a fi mercur, în apropierea unui bloc de locuinţe din Moldova Nouă.

"A fost anunţată o posibilă scurgere de substanţă necunoscută în apropierea unui bloc de locuinţe din oraşul Moldova Nouă. Au fost anunţate Garda de Mediu şi Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin, care au trimis echipe la faţa locului. Echipajul de protecţie biologică, chimică şi radiaţii nucleare din cadrul Detaşamentului de Pompieri Reşiţa este la faţa locului şi efectuează cercetări cu privire la substanţa găsită. La primele investigaţii, ar fi vorba despre mercur", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Semenic al judeţului Caraş-Severin, Adrian Manofu.

La faţa locului se află şi un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere şi un echipaj al IPJ.

"Substanţa respectivă s-ar fi scurs de la o uscătorie a blocului, aflată la etajul superior, până la parterul blocului. Împrejurările în care substanţa respectivă, mercurul, a ajuns în locul respectiv urmează a fi cercetate de organele poliţiei", a precizat Manofu.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO