Românii au luat cu asalt magazinele. Oficial: "Nu anticipăm să avem rafturile goale"

Ultima actualizare: 25-02-2020 22:42

Pe lângă materialele sanitare, în magazine sunt foarte cerute şi alimentele neperisabile.

Mulţi s-au apucat să îşi facă provizii. Însă autorităţile şi reprezentanţii marilor magazine vor să liniştească populaţia şi dau asigurări că nu sunt probleme cu stocurile.

George Bădescu, preşedinte executiv Asociaţia marilor reţele comerciale din România: "Nu sunt motive de îngrijorare. Este adevărat că traficul de consumatori este puţin mai crescut şi volumul de marfă, în principal cel care se referă la mărfurile neperisabile. Dar am putea compara cu perioada unei sărbători, avem această convingere că stocurile vor fi refăcute în cel mai scurt timp posibil. Nu anticipăm să avem rafturile goale".

Marți, pe rețelele sociale au apărut numeroase imagini și mesaje privind numărul mare de persoane care au luat cu asalt magazinele, de teamă că ar putea rămâne fără provizii.

Reprezentanții marilor rețele comerciale s-au întâlnit cu ministrul Sănătății

 

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, s-a întâlnit, marți, cu reprezentanții Asociației Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR), pentru a discuta despre măsurile de sănătate publică instituite de către Guvern și Ministerul Sănătății în această perioadă.

Între măsurile discutate s-a evidențiat aceea de a recomanda angajaților să evite în această perioadă călătoriile în zone în care evoluează COVID-19.

"În perioada următoare, marile rețele comerciale vor lua măsurile ce se impun pentru a se evita aglomerările din cadrul magazinelor, reamintind consumatorilor că există posibilitatea achiziției online de produse alimentare și nealimentare fie direct de la comercianții care au acest serviciu, fie prin aplicații specializate. Ministerul Sănătății a agreat propunerea ca AMRCR să fie informată periodic referitor la informațiile noi despre răspândirea COVID-19", se arată într-un comunicat al AMRCR.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO