Alerta de rapire. Sistemul care ajuta la identificarea minorilor disparuti
De astazi inainte, fiecare dintre noi, este invitat sa fie mult mai atent, la tot ce se intimpla in jur. In premiera pentru Romania, vom fi alertati, ori de cate ori dispare un copil.
Impreuna cu aceasta informatie, vom primi si semnalmentele victimei. In prezent, autoritatile cauta 310, fetite si baieti. Unul dintre ei, este un elev de 9 ani, din Mangalia, care a fugit de acasa.
Andrei Sebastian Ciurea a plecat de acasa miercuri dimineata. De atunci mama lui isi face numai griji.
Potrivit autoritatilor cei doi s-ar fi certat iar baiatul se ascunde acum.
Colegii lui, dar si alte persoane l-au vazut de cateva ori ceea ce inseamna ca este nevatamat si nu se afla intr-un pericol real.
Din aceste motive agentii care se ocupa de cautari numesc toata povestea "plecare voluntara" asa cum sunt 96 la suta dintre cazurile semnalate de oameni. Nu au introdus datele lui Andrei in sistemul de alerta pe care Politia Romana l-a initiat incepand de astazi.
Daca autoritatile vor avea informatii temeinice ca un copil a disparut in conditii suspecte ceea ce poate insemna inclusiv ca a fost rapit, initiaza sistemul de alerta.
In acel moment se formeaza o celula de criza din care se vor transmite informatii pretioase principalelor posturi radio si tv care vor da apoi mesajul catre publicul larg.
Veti fi anuntati la televizor sau pe ecranele instalate in statiile de metrou, gari, aeroporturi, ca trebuie sa fiti atenti daca recunoasteti copilul din imagine. Daca da sunati la 112.
Politistii va sugereaza sa nu incercati sa interventi dvs.
Acest sistem a fost implementat initial in Statele Unite si se foloseste cu succes in tari ca Marea Britanie, Franta, Germania. A ajutat mult la gasirea copiilor disparuti sau rapiti.
Cititi si:
Vrajitorul de la Linkedln a dat lovitura: 2 mld de dolari intr-o zi