Vrajitorul de la Linkedln a dat lovitura: 2 mld de dolari intr-o zi

Ultima actualizare: 07-07-2012 04:18
fondator Linkedln

Reid Hoffman, tatal retelei sociale LinkedIn, are motive suficiente sa fie bucuros. La 43 de ani, specialistii estimeaza ca va incasa aproape 2 miliarde de dolari dupa o singura zi de la listarea companiei la bursa.

LinkedIn, reteaua sociala care reuneste oameni de cariera din intreaga lume, si-a facut un debut rasunator la bursa din New York. Pretul unei actiuni a crescut de la 45 de dolari la 100, intr-o singura zi.

Forbes a evaluat averea lui Hoffman la 340 de milioane de dolari anul trecut. Piata bursiera freamata, mai ales dupa zvonul care anunta faptul ca in urmatoarele luni si alte companii precum Twitter, Groupon sau Facebook vor fi listate la bursa.

Hoffman este un absolvent al universitatilor Stanford si Oxford si a dezvoltat primul site de socializare intitulat SocialNet in 1997. A devenit vicepresedinte al PayPal, in 2002, atunci cand compania a fost cumparata de eBay. A fondat Linkedln in 2003. Acum, site-ul are peste un miliard de membri in peste 200 de tari, iar in fiecare secunda se inscrie unul nou.

Este descris ca fiind unul dintre cel mai de suuces investitori, invetsind in companii ca LastFM and Zynga. El a fost prima persoana care a fixat o intalnire intre fondatorul Facebook Mark Zuckerberg si Peter Thiel, care a investit ulterior sute de milioane de dolari in compania lui Mark.

Si-a intalnit sotia la facultate si Reid o descrie ca fiind foarte intelegatoare, mai ales ca fondatorul LinkedIn declara ca isi permite o ora de relaxare dupa o zi de munca.

Citeste si

Ce vei face in ultima zi pe Pamant? 6 locuri unde poti scapa de Sfarsit

Galerie FOTO. Orasul plutitor. Un lift te duce direct la discoteca in ocean

E isterie in America: "Dumnezeu va distruge 97% din omenire pe 21 mai"
 


 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO