Alertă ANPC: 1.6 tone de pește stricat, retras de pe piață. Marfa era din import


Ultimul update: Vineri 24 Mai 2019 13:55
Data publicarii: Vineri 24 Mai 2019 13:50
Categorie: Stiri actuale

Alertă a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. Inspectorii au retras de pe piaţă mai mult de o tonă şi jumătate de peşte şi produse din pește.

Marfa, adusă din străinătate, era scoasă la vânzare în hipermarketurile din Bucureşti şi Ilfov. Printre neregulile imputate se numără: comercializarea produselor după expirarea termenului de consum sau nerespectarea condiţiilor de păstrare.

11 agenți economici din București și Ilfov au fost verificați de inspectorii ANPC. În urma controalelor, s-a constatat că încercau să vândă pește și produse din pește alterate sau ținute în condiții improprii.

Principalele nereguli descoperite au fost: comercializarea de pește refrigerat, dar vizibil alterat, pește refrigerat expus la vânzare fără respectarea regimului termic impus, comercializarea de icre sărate, vrac și fructe de mare pentru care la locul vânzării nu se respectau condițiile de temperatură impuse, comercializarea de pește congelat, ambalat cu o cantitate mare de gheață în ambalaj sau cu arsuri de congelare.

1.6 tone de pește și produse din pește au fost retrase de la vânzare, iar inspectorii au dat și 10 amenzi, în valoare de 200.000 lei, și un avertisement.

Toate produsele erau din import.

Tags: peste, anpc, congelat,

România, vicecampioană la fraude cu bani europeni. 200 de mil. €, cheltuiți incorect
E.U. YES LA VOT. Bursa de pește, de 6 milioane de €, închisă după inaugurare
Scandalul peștelui contaminat cu plumb sau mercur. Cum au ajuns sute de tone în România
VIDEO PROTVPLUS.RO