Alarmă pe aeroportul din Timișoara. O femeie a sesizat autoritățile privind coronavirusul


Ultimul update: Duminica 23 Februarie 2020 21:43
Data publicarii: Duminica 23 Februarie 2020 13:29
Categorie: Stiri actuale

A fost alertă, duminică, pe Aeroportul din Timișoara, după ce o persoană a sunat la 112 și a anunțat că fiica ei, aflată într-un avion care venea din Italia și urmasă aterizeze, a vizitat o zona afectată de coronavirus.

 

Aeronava a fost ținută la sol până când echipa de medici a consultat-o atât pe femeie, cât și pe cele două prietene care o însoțeau.

 

Celei trei femei nu aveau niciun simptom, dar vor sta totuși în carantină la domiciliu, timp de 14 zile.

Mama unei tinere care se întorcea din Bergamo a sunat la 112 și a anunțat că fiica sa a fost în Lombardia, regiune afectată de coronavirus.

Pasagerii din aeronavă au fost informați imediat de căpitan că la bord ar putea fi oameni infectați cu noul virus. Pasagerii au fost rugați să aștepte până când o echipa de medici va evalua situația. Femeia și două prietene au fost apoi controlate.

Cornelia Bubatu, purtător de cuvânt DSP Timiș: „S-a constatat că persoanele, trei la număr, nu au vizitat zona afectată, nu prezintă nici un simptom de boală, find într-o stare bună”.

Preventiv, cele trei femei trebuie să stea în carantină la domiciliu 14 zile, monitorizate de reprezentanții DSP Timiș.

În aceeași aeronavă trebuia să se îmbarce către Treviso, Italia, alți 117 călători, însă au fost nevoiți să aștepte câteva ore.

Iulian Gârbea, pasager: „Nu am primit nicio informație, asta ne-a scandalizat și pe noi. O dată ce știți că ați găsit probelma, introduceți alte câteva sute de persoane în avion fără să fi luat niște măsuri de precauție”.

Inițial, pasagerii au fost îmbarcați în aeronava care venise din Italia, dar după jumătate de oră de așteptare, li s-a cerut să schimbe avionul și în sfârșit au pornit la drum. Apoi, prima aeronavă a fost dezinfectată.

Gabriela Halmi, purtător de cuvânt al Aeroportului Internațional Traian Vuia din Timișoara: „Cursa care ar fi trebuit să decoleze din Timișoara către Treviso la ora locală 11 a avut o intraziere de aproximativ 2 ore și jumătate din motive operaționale aeriene”.

Unii pasageri, îngrijorați, au renunțat la călătorie.

Pasageră: „Acum, că s-a întâmplat treaba asta, am vorbit cu copiii și mai bine stăm acasă. Din aeroport nu ne-au spus nimic, ne-au întors înapoi, ni s-au dat vouchere pentru cine a vrut, noi am zis că renunțăm și ne întoarcem acasă. la copii nu e nimica, dar totuși au hotărât pentru noi să nu riscăm”.

Ministerul Sănătății a anunțat astăzi că persoanele care au călătorit în ultimele 14 zile în regiunile Veneto și Lombardia trebuie să stea în carantină timp de 14 zile la revenirea în țară. În această situație se află, de pildă, 50 de elevi și profesori de la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, care au fost în excursie în Veneto și intră în țară prin vama Borș.

 

Iată și comunicatul companiei Wizz Air despre cazul din Timișoara:

“Autoritățile române au confirmat că pasagerul de pe zborul Wizz Air W6 3552 de la Milano Bergamo la Timișoara nu este infectat cu Coronavirus.

Fără legătură cu acest caz, Wizz Air a luat măsuri de precauție proactive în conformitate cu reglementările OMS (Organizația Mondială a Sănătății). Membrii echipajului nostru primesc periodic date și informații actualizate și complete despre situație, inclusiv despre modalitățile de identificare a semnelor și simptomelor Coronavirusului. În plus, echipele de mentenanță Wizz Air și personalul la sol au ghiduri și proceduri clare în vigoare, așa cum au fost transmise de producătorul nostru de aeronave și de către autoritățile medicale pentru gestionarea eventualelor cazuri.”

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO