Vijeliile puternice au pus stapanire pe sudul tarii. Masini si case, distruse de rafalele de vant

04-12-2012 07:32


Decembrie nu a venit doar cu zapada. A inceput furtunos cu vijelii extrem de puternice in sudul tarii, maturat de furtuni. Cel mai rau a fost in Dobrogea. O noapte si o zi vantul nu s-a potolit.

A batut in rafale cu peste 100 de kilometri pe ora, iar luni seara, la Tulcea, a smuls o bucata de beton dintr-un balcon. Noroc ca nimeni nu era in zona in acel moment.

Oamenii au chemat pompierii si militarii, care au desprins intreaga placa, sa fie siguri ca oamenii din zona nu sunt in pericol.

In timpul zilei, vantul puternic a frant mai multi copaci, care au cazut peste masini si a distrus acoperisul unui bloc. O parte s-a oprit in plopii inalti, iar alta a distrus o casa.

La Medgidia, acoperisul unei vile a fost luat pe sus si purtat de rafale cateva case mai incolo. Bucati din el s-au imprastiat pe toata strada.

Si un liceu din Poarta Alba a ramas fara acoperis. Mai mult, toate geamurile au fost sparte si cativa pereti din caramida dislocati.

Toate clasele sunt pline de cioburi, dar, din fericire, structura de rezistenta a cladirii nu a fost afectata.

In toata zona, zeci de case au ramas fara acoperisuri sau garduri.

La Galati, vantul a smuls panourile publicitare ca pe niste frunze. Tot orasul era plin de crengi si semne de circulatie purtate de vant.

Iar la Braila, un pom s-a prabusit peste o linie de tramvai, la cateva clipe dupa ce o garnitura a trecut prin zona.

In toata Dobrogea, jumatate dintre eoliene au fost oprite, pentru ca rafalele riscau sa le distruga, iar reactorul nuclear de la Cernavoda a fost si el oprit pana joi.

Tags: furtuni,

VIDEO PROTVPLUS.RO