Aglomerație la plata taxelor locale. De ce nu vor unii contribuabili să le achite online

Ultima actualizare: 05-01-2021 14:01

Încă de la primele ore ale dimineții, unele agenții fiscale unde se achită taxele locale s-au aglomerat.

Ca sa scape de datorii la început de an, multi au venit chiar de marți să-și achite dările, deși mai au timp sa facă asta, chiar cu reducere, pana pe 31 martie. În București, au fost cozi de zeci de oameni.

În cinci ore de la deschiderea ghișeelor, la DITL sector 6, erau la un moment dat mai bine de 40 de persoane, iar coada se întindea până departe în stradă. Oamenii așteptau mai bine de o oră, o oră și ceva pentru a ajunge la ghișeu și pentru a-și achita dările locale. Sunt taxele și impozitele percepute pentru locuințe, pentru mașini și pentru terenuri.

Unii dintre ei spun că știu că aceste dări pot fi achitate și online sau la benzinării, dar preferă să vină aici și să stea cel puțin o oră la coadă pentru a primi acea dovadă că plata a fost înregistrată.


De altfel, mulți dintre cei care așteaptă acum la rând sunt persoane în vârstă, care spun că nu s-ar putea descurca să achite taxele online și că oricum obișnuiesc să facă aceste plăți la început de an, ca să scape.

De altfel, autoritățile locale îi încurajează pe toți ceilalți care au posibilitatea să facă plățile online să achite dările prin intermediul site-urilor dar și prin intermediul aplicațiilor online pe care le-au dezvoltat unele primării.

Dările locale pot fi achitate până pe 31 martie, dar și ulterior, însă până pe 31 martie se acordă o reducere de 10% din totalul de achitat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO