O asistentă de la secţia UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă, însărcinată şi diagnosticată cu Covid-19, a decedat

Ultima actualizare: 05-01-2021 13:56
Asistenta
Agerpres

O asistentă medicală în vârstă de 32 de ani de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău, diagnosticată cu COVID-19, a murit marţi dimineaţă la un spital din Capitală, au anunţat reprezentanţii instituţiei.

Potrivit sursei citate, asistenta, care lucra în cadrul secţiei UPU-SMURD din luna martie 2016, era însărcinată şi, înainte de a fi transferată la Bucureşti, a urmat tratament pentru COVID-19 la domiciliu, transmite Agerpres.

„Referitor la cazul asistentei Andrei Adelina, în vârstă de 32 de ani, angajată a SJU Buzău în Secţia U.P.U-SMURD, vă facem următoarele precizări: pacienta se prezintă în data de 30.12.2020, la ora 14:30, la U.P.U-SMURD, cu tuse şi febră. Menţionăm că în data de 21.12.2020, pacienta, însărcinată in 33 de săptămâni, a fost diagnosticată pozitiv la testul RT-PCR. Vă informăm faptul că pacienta urma tratament pentru COVID la domiciliu. La sosirea în U.P.U., în data de 30.12.2020, pacienta a fost evaluată de către medicul de gardă şi la momentul consultului era stabilă hemodinamic şi respirator, cu saturaţie bună. La ora 15:52, pacienta a fost transferată la Maternitatea Buzău în vederea unui consult de specialitate. Medicul obstetrician a consultat şi evaluat pacienta şi a decis ca aceasta să fie transferată la un spital din Capitală", a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, Adriana Bunilă.

Pacienta a fost transportată la Maternitatea Bucur din Bucureşti, unde a născut prin cezariană, după care a fost transferată la Spitalul Pantelimon, dar medicii nu au putut să îi salveze viaţa.

„S-a luat legătura cu CNCCI (Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei) în vederea transferului pacientei. Pacienta a fost transportată la Maternitatea Bucur din Bucureşti unde a rămas internată. Pacienta a fost examinată de către medici şi s-a decis să fie operată pentru cezariană, copilul rămânând în Maternitate. După ce a fost operată, pacienta a fost transferată la Spitalul Pantelimon, fiind intubată. Starea pacientei s-a deteriorat după operaţia de cezariană, pacienta a intrat în stop cardio-respirator, a fost resuscitată, însă nu a răspuns manevrelor de resuscitare, în cele din urma declarându-se decesul", a precizat Adriana Bunilă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO