Aglomerație de nedescris la munte, în zona Brașovului. La Canionul 7 Scări s-a stat minim două ore la coadă
Muntele e refugiul perfect în fața caniculei, însă o mulţime de oameni au avut acelaşi gând, aşa că pe traseele foarte populare a fost o aglomeraţie de nedescris.
Doar umbra plăcută a pădurii a făcut ca statul la coadă la intrarea în parcurile de aventură sau chiar pe poteci să fie suportabil. Aglomerat a fost și traficul în zonă, ticsit, şi centrul Brașovului!
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Șirul de oameni din fața Canionului 7 Scări, din apropierea Brașovului, nici nu putea fi cuprins cu privirea. Sute de turiști au așteptat resemnați chiar și două ore ca să se cațere printre prăpăstiile de o frumusețe uimitoare. După ce au trecut de hopul intrării, a urmat o nouă coadă, la urcarea pe scări.
-Am venit să vizitez canionul pentru că mi s-a părut ceva interesant şi frumos, l-am văzut în nişte fotografii
-Cât aţi stat la coadă?
-Aproximativ o oră, şi mai avem cam tot pe atât,
a mărturisit un turist.
Marginile drumului care duce spre canion au fost pline ochi de mașini, iar cine a ajuns mai târziu cu greu s-a putut strecura în zonă. Urcuşul până la canion durează cam o oră şi jumătate dar, la vale, există o variantă mai rapidă, cu tiroliana. Costa însă 100 de lei, trebuie să ai peste 1metru 45 cm înălţime, cel puţin 45 de kilograme, şi desigur, să ai puţină pregătire fizică şi curaj.
Constantin Săceleanu, administratorul canionului: „Avem cea mai lungă tiroliană din ţară, undeva la 4 kilometri de cablu, 37 de segmente, timpul de coborâre este undeva la o oră”
Turist: „A fost înfricoşător puţin, dar şi plăcut”.
Reporter: De ce v-a fost frică?
Turist: „De înălţime, a fost e experienţă nouă”.
Administratorii canionului spun că weekendurile din august sunt cele mai aglomerate din an. În medie, peste 1.000 de oameni parcurg traseul şi alte câteva mii se plimbă pe potecile din jur.
Mai toate drumurile de acces către traseele montane au fost azi o coloană nesfârşită de maşini, iar poienile dintre Braşov şi Predeal au fost pline de oameni. Mulţi s-au aşezat la plajă ca să-şi domolească dorul de mare!
„Chiar voiam să plecăm la mare dar acolo cred că este muuult mai aglomerat” spunea altcineva.
Şi centrul Brașovului a fost astăzi sufocat de oameni şi maşini.