Adolescenții din Mureș se antrenează pentru un concurs de salvatori din Azerbaidjan


Ultimul update: Marti 11 Iunie 2019 09:40
Data publicarii: Marti 11 Iunie 2019 07:47
Categorie: Stiri actuale

Salvarea de vieţi, stingerea incendiilor sau escaladări ori coborâri de la înălţime - acestea sunt doar câteva dintre misiunile pe care un grup de adolescenţi le exersează zilele acestea la foc continuu.

Tinerii din judeţul Mureş se pregătesc să participe la concursul internaţional "Tânăr Salvator" din Azerbaidjan. Aici, echipa va trebui să intervină în situaţii de risc şi va concura cu adolescenţi din mai multe ţări.

Parcul de aventură din Cerghizel a devenit loc de antrenament pentru cei şapte adolescenţi care vor reprezenta România la concursul "Tânăr Salvator".

Dornici să demonstreze că se descurcă în situaţii de risc, tinerii şi-au înfruntat fricile şi au învăţat de la salvatorii din Mureş cele mai importante tehnici.

Participant: "Puțin greu la început dar ne-am obişnuit este ceva nou pentru fiecare, ne-am descurcat".

Participant: "A fost foarte frumos, am făcut un exerciţiu de coborâre în rapel, să îţi menţii echilibrul. Este cel mai important pentru că dacă nu poţi să cazi şi să te loveşti".

Tinerii "salvatori" au întâmpinat şi situaţii mai grele.

Augustin Grama, antrenor: "Salvari de la înălţime, treceri mai dificile peste diferite obstacole, chiar şi nişte probe din sistemul pompierilor stingeri de incendii, lovirea unei ţinte cu un jet de apă transportul unor răniţi cu targa"

Reprezentant Salvamont Mureş: "Să fie atenţi la siguranţă. De la şapte metri au făcut un rapel. Unii mai repejor alţii mai încet dar toţi au făcut cu bine".

Siguranţa lor a fost însă pe primul loc.

Gabriel Ghila, administrator parc: "Au primit echipament specific, de protecţie, hamuri şi toate cele necesare şi copii au reuşit să înveţe să îşi învingă teama".

Concursul internaţional va începe pe 23 iunie în Azerbaidjan.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Studenții din Galați au inventat o pastă vegetală tartinabilă, cu care merg la un concurs
Produsul prezentat de români la concursul de inovație în alimentație din Europa
Luptă cu drujbele între 14 oameni, în Bacău.
VIDEO PROTVPLUS.RO