Adolescenta din Caracal care a mințit că este sechestrată a fost audiată. Ce amendă riscă
Adolescenta din Caracal, care a sunat duminică la 112 să anunţe că este răpită şi a pus zeci de poliţişti şi jandarmi pe drumuri, a ajuns luni, la audieri.
Agenţii care au căutat-o au aflat că totul era o farsă. Deşi fapta ei este foarte gravă, amenda este mică, spun sindicaliştii din poliţie. Ei propun ca legea să fie schimbată, iar cei care apelează numărul de urgenţă fără să aibă nevoie, să plătească şi costurile intervenţiei.
Tânăra de 17 ani a sunat la 112 în jurul prânzului. Nu a vrut să spună cum o cheamă, ci doar a susţinut că este sechestrată într-o casă din Caracal, apoi, a închis telefonul şi a scos cartela din aparat. 20 de poliţişti şi jandarmi au căutat-o disperaţi 12 ore, iar când au găsit-o într-un final acasă, au aflat că a fost o glumă proastă.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cosmin Andreica, președintele sindicatului Europol, spune câte apeluri abuzive sau false sunt în ultima lună şi cum pedepseşte legea cu o amendă până la 1.000 de lei.
Problema este că astfel de apeluri false au fost înregistrate în ultima perioadă în Bucureşti, Iaşi şi Sibiu. Sunt adolescenţi care cred că este distractiv ca poliţia să îi caute şi uită că alţi oameni chiar au nevoie de ajutor.
Din această cauză, poliţiştii propun să fie mărite amenzile în aceste cazuri.
Cosmin Andreica, președintele sindicatului Europol: „Pe modelul aplicat în spitale, atunci când un şofer băut provoacă daune şi primeşte îngrijiri medicale din vina lui, costurile sunt executate silit, aşa să se întâmple şi cu cei care se ţin de glume."
Cu alte cuvinte, cel care a sunat şi a minţit, să plătească deplasarea forţelor de ordine şi operaţiunile de căutare, care ar însemna mii de lei.
Şi europarlamentarul Tudor Ciuhodaru vrea să îi amendeze cu până la 2.000 de lei pe cei care pun autorităţile pe drumuri degeaba. Sau, dacă nu au bani, vinovaţii să presteze 400 de ore de activităţi în folosul comunităţîi.
Tudor Ciuhodaru, europarlamentar: „Sunt mulţi pacienţi care sună la 112 şi aşteaptă, pentru că sunt 25 de apeluri false sau abuzive în fiecare minut. Există un număr enorm de apeluri false, două treimi.”
Proiectul care va înăspri pedepsele a fost adoptat deja de Senat, iar la Camera Deputaţilor se vorbeşte deja de o procedură de urgenţă.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Sursa: Pro TV
Etichete: amendă, Caracal, apel fals, tânără sechestrată,
Dată publicare:
26-08-2019 18:18