ADMITERE LICEU 2018. Rezultatele repartizării computerizate, publicate pe EDU.RO

ADMITERE LICEU 2018
Agerpres

ADMITERE LICEU 2018. Absolvenții claselor a VIII-a au aflat la ce licee au fost repartizați după ce au susținut luna trecută examenele din cadrul Evaluării Naționale 2018.

UPDATE 14:30  Rezultatele admiterii la liceu au fost publicate cu două ore mai devreme pe admitere.edu.ro. Le puteți găsi AICI.

ADMITERE LICEU 2018. Repartizarea este computerizată și s-a ținut seama de rezultatele la evaluarea națională 2018 și de opțiunile pe care elevii, împreună cu părinții, le-au completat în fișa de înscriere la liceu.

Ministerul Educației precizează că toți elevii sunt admiși la liceu, indiferent de note.

Astfel, chiar și elevii cu media 1 merg la liceu, deoarece sunt obligatorii 10 clase.

Citește și
evaluare nationala, repartizare liceu, elevi, inscrieri
Admitere liceu 2018. Unii elevi au stat la coadă toată noaptea, deși nu ajută la nimic

UPDATE 12:30 Ministerul Educației a anuntat că rezultatele la admiterea în liceu și ale repartizării computerizate vor fi anunțate la ora 16:00.

„Astăzi, la ora 16:00, pe admitere.edu.ro, publicăm rezultatele repartizării computerizate a absolvenților de clasa a VIII-a în învățământul liceal de stat (anul școlar 2018- 2019)”, se arată într-o postare pe contul de Facebook al instituției.

Rezultatele repartizării computerizate pentru admitere liceu 2018 vor fi publicate de site-ul Ministerului Educației, edu.ro. Le puteți consulta accesând acest link: http://admitere.edu.ro/.

Peste 150.000 de elevi au susţinut examenul de evaluare naţională 2018.

ADMITERE LICEU 2018. Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi se va face între 10 - 13 iulie.

ADMITERE LICEU 2018. Cea de-a doua repartizare absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapei anterioare, utilizând aplicaţia informatică centralizată, va avea loc pe 7 septembrie.

Rezultatele repartizării computerizate se afișează și la liceele la care au fost admişi candidații. În acelaşi timp, în unităţile de învăţământ gimnazial vor fi afişate listele cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţe/municipiul Bucureşti.

Această etapă stabilește totodată TOPUL LICEELOR, o ierarhie în funcție de media de admitere la fiecare profil.

Cum se calculează media de admitere

Rezultatele Evaluării Naționale contează în proporție de 80% la media de admitere la liceu. Restul de 20 de procente reprezintă media de absolvire a claselor V-VIII.

După contestații, rezultatele Evaluării Naționale 2018 indicau faptul că există în întreaga țară 345 de medii de 10, cele mai multe fiind în București.

Potrivit ierarhiei mediilor de admitere (care ține cont și de media de absolvire) publicate de edu.ro la nivel de județ/municipul București, în Capitală, de exemplu, sunt 32 de elevi care au medie de admitere 10. În restul țării sunt 153 de medii de 10 de admitere (total 185 de medii de 10).

Față de anul trecut, mediile de admitere de anul acesta sunt cu câteva zecimi mai mici. De exemplu, anul trecut, cu media 9,72 (ultima medie cu care s-a intrat la Liceul Sf. Sava din Capitală și cea mai mare medie de admitere la un liceu din țară), candidatul se clasa în ierarhia municipiului București pe poziția 1.205, or în 2018, candidatul de la această poziție are media de admitere 9,59. Se poate presupune, deci, că ultimele medii de admitere în liceu de anul acesta vor fi ceva mai mici decât cele de anul trecut.

Algoritmul de repartizare computerizată pentru admiterea în licee 2018:

Ministerul Educației precizează că repartizarea se face ordonând candidații în județul respectiv descrescător, după medii, încercându-se plasarea fiecărui candidat, începând de la cel cu media cea mai mare până la cel cu media cea mai mică, la una din opțiunile exprimate.

Ordonarea candidaților se face descrescător după mai multe criterii: media de admitere, media de evaluare națională, media generală de absolvire a claselor V-VIII, nota obținută la proba de limbă și litaratură română din cadrul evaluării naționale, nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale și nota obținută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naționale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștințelor de limbă maternă, susținută conform prevederilor Art. 10, în cazul candidaților care solicită înscrierea la unități de învățământ cu predare în limba minorităților naționale.

Numărul total de locuri la licee este suficient pentru ca toți candidații să fie repartizați, dacă își exprimă opțiuni suficiente și realiste, subliniază MEN.

Înscrierile la liceu, între 10-13 iulie

Dacă pentru marea majoritate a elevilor și părinților emoțiile se termină aici, mai urmează o etapă birocratică foarte importantă, conform calendarului de admitere 2018 - cererea de înscriere la liceu. Atenție, în lipsa acestui demers în perioada stabilită, elevul pierde locul afișat la repartizarea computerizată din 9 iulie!

Depunerea dosarelor de înscriere în unităţile de învăţământ liceal în care candidaţii au fost repartizaţi se va realiza între 10 şi 13 iulie.

Ce acte sunt necesare la dosarul de înscriere:

-cererea de înscriere (la liceul respectiv);
-cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere, acesta din urmă în copie legalizată;
-adeverinţa cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a (se ridică de la școala absolvită de elev);
-foaia matricolă pentru clasele a V-a - a VIII-a (cu calculul mediei generale) - se ridică de la școala gimnazială;
-fişa medicală a elevului (de la școala gimnazială).

Ce se întâmplă dacă un candidat rămâne nerepartizat

Rezultatele comunicate luni pe site-ul edu.ro reprezintă însă o primă repartizare computerizată pentru admiterea în liceu în 2018. O a două etapă de admitere, dedicată absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior, va avea loc în data de 7 septembrie.

În perioada 16-18 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar şi situaţiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere la liceu în termen şi ale candidaţilor care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizaţi computerizat la liceu.

În urma rezultatelor finale ale examenului de Evaluare Naţională, după contestații, numărul total al elevilor cu medii mai mari sau egale cu 5 a crescut de la 104.972 la 105.109. Procentajul celor care au reuşit să obţină medii peste 5 la examen în acest an a crescut după contestaţii aproape nesemnificativ, de la 73,5% la 73,6%.

Un procent de 73,6% dintre candidaţii la Evaluarea Naţională au obţinut medii mai mari sau egale cu 5.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO "Uniți într-o singură inimă!". Starul brazilian s-a căsătorit cu nepoata fostei soții, cu care are doi copii
FOTO "Uniți într-o singură inimă!". Starul brazilian s-a căsătorit cu nepoata fostei soții, cu care are doi copii
Citește și...
ADMITERE la LICEU 2018. Cum se completează corect fișele de înscriere la liceu
ADMITERE la LICEU 2018. Cum se completează corect fișele de înscriere la liceu

Admitere la liceu 2018. Absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţi, vor completa opţiunile în fişele de înscriere pentru admiterea la liceu începând de vineri până pe 3 iulie.

Admitere liceu 2018. Unii elevi au stat la coadă toată noaptea, deși nu ajută la nimic
Admitere liceu 2018. Unii elevi au stat la coadă toată noaptea, deși nu ajută la nimic

După Evaluarea Naţională, emoţiile continuă pentru absolvenţii de gimnaziu şi părinţii lor. Vineri a început înscrierea la liceu, care se face prin completarea fiselor cu opţiuni.

Recomandări
Liderii PNL și UDMR îl asigură pe Crin Antonescu că nu sunt probleme cu candidatura sa. La PSD, în schimb, este liniște
Liderii PNL și UDMR îl asigură pe Crin Antonescu că nu sunt probleme cu candidatura sa. La PSD, în schimb, este liniște

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat, duminică, 5 ianuarie, că din punctul lui de vedere candidatura sa la viitoarele alegeri prezidențiale este suspendată.  

Un șofer din Craiova i-a aruncat unui polițist în față un kit de testare anti-drog și l-a mușcat pe altul de mână
Un șofer din Craiova i-a aruncat unui polițist în față un kit de testare anti-drog și l-a mușcat pe altul de mână

Aproape 450 de șoferi din întreaga țară au rămas sâmbătă fără permisul de conducere. Cei mai mulți, peste 200, au circulat cu viteză peste limita legală.

Sunt tot mai multe cazuri de gripă. Medicii din România se așteaptă la un nou val de îmbolnăviri după deschiderea școlilor
Sunt tot mai multe cazuri de gripă. Medicii din România se așteaptă la un nou val de îmbolnăviri după deschiderea școlilor

Cazurile de gripă și viroze respiratorii la copii sunt tot mai multe în fiecare săptămână. În spitalele de pediatrie cu greu se mai găsesc locuri pentru pacienți, iar medicii se așteaptă la un nou val de îmbolnăviri după deschiderea școlilor.