Audieri maraton la Parchetul General. Fratele lui Ionut va trebui sa fie audiat si el de procurori

×
Codul embed a fost copiat

Luni au fost audieri pe banda rulanta la Parchetul General. Procurorii au stat de vorba cu mai multe persoane implicate in dosarul uciderii lui Ionut Anghel.

Prin birourile anchetatorilor au trecut printre altii proprietarul terenului unde copilul a fost sfasiat de caini si directoarea ONG-ului care l-a eliberat pe unul dintre maidanezi.

UPDATE 19:00

Au fost audieri maraton, dar nimeni nu a fost pus sub acuzare. Vor fi audiati toti cei implicati in aceasta tragedie, abia apoi urmand a fi formulate acuzatii.

Niciunul dintre cei care au fost in fata procurorilor nu au dorit sa faca declaratii in fata presei. Reprezentantul adapostului de caini din Pantelimon unde au fost sterilizati 3 din cei 6 caini vinovati de moartea lui Ionut a luat-o la fuga cand a fost luat la intrebari.

Citește și
Crin Antonescu
Antonescu: Referendumul privind cainii fara stapan e inutil, ce sa mai discutam, chiar e jenant
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Fratele lui Ionut, Andrei, va trebui si el audiat, insa in prezenta parintilor.

UPDATE 13:00 Constantin Ciorascu a fost adus, luni, la Parchetul instantei supreme cu mandat, intrucat nu s-a prezentat dupa ce a fost citat de anchetatori pentru a da declaratii in dosarul in care se fac cercetari privind imprejurarile in care a murit Ionut Anghel, dupa ce a fost muscat de caini langa Parcul Tei din Sectorul 2 al Capitalei, au declarat surse judiciare.

La intrarea in sediul Parchetului instantei supreme, Ciorascu nu a dorit sa faca declaratii. Intrebat daca se simte vinovat de moartea lui Ionut, Ciorascu a facut semn ca nu.

Ionut Anghel, in varsta de patru ani, a murit in 2 septembrie, dupa ce a fost atacat de caini maidanezi, in apropierea Parcului Tei, iar fratele acestuia, de sase ani, a fost muscat de un picior, dar a reusit sa fuga si sa-si anunte bunica.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externa, pe corpul copilului fiind gasite sute de plagi, declara in 3 septembrie, pentru MEDIAFAX, medicul care a facut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul National de Medicina Legala (INML). Medicul a precizat ca doar pe talpile copilului de patru ani nu au fost gasite plagi, restul corpului fiind cu sute de muscaturi de caini.

Dosarul penal a fost deschis in 3 septembrie de Parchetul Tribunalului Bucuresti, iar o zi mai tarziu ancheta a fost preluata de procurorii Parchetului instantei supreme, avand in vedere complexitatea cauzei si intensa mediatizare a acesteia.

Procurorii fac cercetari privind imprejurarile in care a murit Ionut Anghel si verifica daca au fost respectate dispozitiile OUG 155/2001 privind programul de gestionare a cainilor fara stapan.

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie anunta ca dosarul privind uciderea de catre caini maidanezi a lui Ionut Anghel este in faza actelor premergatoare.

Procurorii le-au audiat, in 6 septembrie, pe Carmen Secareanu, presedinta Asociatiei Caleidoscop, si pe Lavinia Mirela Nica, fost voluntar al Asociatiei Caleidoscop, care in 2008 a semnat, in numele ONG-ului, pentru adoptarea unuia dintre cainii care l-au omorat pe Ionut Anghel.

Avocata presedintelui Asociatiei Caleidoscop declara, la iesirea de la Parchetul instantei supreme, ca aceasta este incriminata in dosarul privind moartea lui Ionut Anghel, dar nu a fost pusa inca sub acuzare.

Avocatul Valentin Rachiteanu, cel care o apara pe Lavinia Nica, spunea ca aceasta are in prezent calitatea de martor, ca procedurile sunt in curs si ca procurorii efectueaza "expertize criminalistice". Rachiteanu arata ca Nica regreta "tragedia" si ca sta la dispozitia procurorilor in cazul acestei anchete. El preciza ca Nica este o persoana emotiva, tanara si ca nu a stiut cum sa reactioneze la acuzatiile presei si la demararea anchetei.

Lavinia Mirela Nica declara, saptamana trecuta, ca ceea ce s-a intamplat a fost un accident, iar ea are constiinta curata, potrivit stirileprotv.ro.

In acest dosar a mai fost audiat, in 4 septembrie, Razvan Bancescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor.

Razvan Bancescu declara, la iesirea de la Parchetul instanei supreme, ca nu se simte in niciun fel raspunzator pentru incidentul in urma caruia copilul de patru ani a murit sfasiat de caini.

Bancescu preciza ca a fost chemat de anchetatori pentru a da declaratii in calitate de martor si a adus mai multe documente, intrucat unul dintre cainii care au atacat copilul a fost al ASPA, fiind adoptat in decembrie 2008 de Asociatia Caleidoscop. Acesta a afirmat ca, din informatiile sale, Asociatia Caleidoscop a adoptat noua caini de la ASPA.

Sase caini au fost ridicati in 2 septembrue de pe proprietatea firmei din apropierea Parcului Tei. Unul dintre acestia, care avea urme de sange pe bot, fusese sterilizat de ASPA si adoptat de Fundatia Caleidoscop in 2008, declara Razvan Bancescu.

Politistii au amendat, saptamana trecuta, firma SC Tei SRL, care are in administrare terenul de pe strada Tuzla, din apropierea Parcului Tei, unde a fost ucis Ionut Anghel. Reprezentantii firmei au primit o amenda de 2.000 de lei pentru ca nu aveau un plan de paza a proprietatii, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Politia Capitalei.

De asemenea, paznicul proprietatii a fost amendat de politisti cu 300 de lei pentru ca nu avea atestat, acesta nefiind calificat pentru a presta servicii de paza.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Videanu: I-am predat la cheie lui Oprescu adaposul de caini, utilizat acum la 10-12% din capacitate
Videanu: I-am predat la cheie lui Oprescu adaposul de caini, utilizat acum la 10-12% din capacitate

Presedintele interimar al PDL Bucuresti, Adriean Videanu, a declarat ca atunci cand si-a incheiat mandatul de primar general i-a predat lui Sorin Oprescu "la cheie" singurul adapost de caini, care in prezent este utilizat la 10-12% din capacitatea lui.

Antonescu: Referendumul privind cainii fara stapan e inutil, ce sa mai discutam, chiar e jenant
Antonescu: Referendumul privind cainii fara stapan e inutil, ce sa mai discutam, chiar e jenant

Presedintele PNL, Crin Antonescu, apreciaza ca referendumul privind eutanasierea cainilor fara stapan, aprobat de CGMB pentru 6 octombrie, este "inutil".

"Nu sunt hrana pentru caini". Peste 300 de bucuresteni au participat la protestul din Capitala

Peste 300 de persoane au participat in Parcul Izvor din Bucuresti la un protest referitor la problema cainilor vagabonzi, cerand ridicarea acestora de pe strazile Capitalei, pentru siguranta locuitorilor.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.