Administratorul a șase farmacii, judecat pentru evaziune și falsuri cu medicamente. Paguba la buget, 7,3 milioane lei

11-02-2021 21:14


reteta

Administratorul a şase farmacii va fi judecat pentru evaziune fiscală și achiziții fictive de medicamente, împreună cu soția lui. Prejudiciul adus statului este de 7,3 milioane de lei, au stabilit procurorii.

 

Pe lângă patron și soția acestuia, au mai fost trimise în judecată și cele șase firme, în calitate de persoane juridice.

Administratorul este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în înscrisuri oficiale, și evaziune fiscală. Ultima infracțiune i se impută și soției acestuia, care va fi judecată în același dosar, intrat pe rolul Tribunalului București.

„Din cercetările efectuate a rezultat că, primul inculpat, în calitate de administrator de drept şi de fapt al unui număr de 6 societăţi comerciale (farmacii), împreună cu cea de a doua inculpată (soţia sa), administrator de drept pentru 3 dintre societăţile comerciale respective, în perioada noiembrie 2012 – septembrie 2014, prin intermediul, în interesul şi în numele celor 6 farmacii, la intervale diferite de timp şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, ar fi înregistrat în actele contabile facturi fiscale reprezentând achiziţii fictive de medicamente, livrări intracomunitare fictive de medicamente, cheltuieli fictive, nu ar fi întocmit facturi fiscale pentru avansuri încasate, activităţi prin care au creat un prejudiciu bugetului de stat de 7 372 602 de lei", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

ANAF s-a constituit parte civilă în cauză, cu un prejudiciu total de 10.592.456 lei.

„Totodată, primul inculpat ar fi întocmit în fals o factură fiscală reprezentând o achiziţie fictivă de medicamente (41 de cutii ,,Sutent” de 50 mg) şi a predat organelor de poliţie o declaraţie pe care a atestat-o ca fiind conformă cu originalul, declaraţie care avea inserată operaţiunea de vânzare a 41 de flacoane de Sutent doar pe copia predată organelor de poliţie", explică procurorii comiterea infracțiunilor.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO