Acuzații la adresa lui Meleșcanu, după ce a vrut să-și facă fiul vitreg consul la Strasbourg
Fostul ambasador al României în Portugalia şi Maroc a dat luni primele declarații împotriva ministrului de Externe Teodor Meleșcanu, pe care îl acuză de abuz în serviciu și conflict de interese.
Bazil Popovici susține că șeful diplomației române l-ar fi numit ilegal pe fiul său vitreg în funcția de consul general al României la Strasbourg.
Bazil Popovici, fost ambasador al României: ”Îmi pare rău că domnul Meleșcanu, care a cedat cântecului de sirenă al soţiei, dar aşa ceva nu se întâmplă într-o ţară europeană. Domnul Meleșcanu, pe care îl moştenim de la Gheorghe Ghiorghiu Dej, foloseşte metode de pe alte vremuri.”
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
După 17 ani petrecuţi în diplomaţie, scriitorul şi profesorul timişorean Bazil Popovici susţine că Teodor Meleșcanu l-ar fi împiedicat să ocupe postul de consul general al României la Strasbourg, deşi a câştigat un concurs încă din 2016. Ministrul de Externe l-a numit în această funcţie pe fiul soţiei sale.
Bazil Popovici: ”Domnul Meleșcanu a săvârşit mai multe infracţiuni: abuz în serviciu şi conflict de interese.”
Fostul ambasador în Maroc şi Portugalia susţine că fiul vitreg al lui Meleșcanu nu a mai ajuns la Strasbourg, unde fusese numit consul, cu toate că cel care a ocupat funcţia până acum îşi încheiase mandatul.
Ministrul de Externe nu a putut fi contactat pentru a comenta declaraţiile denunţătorului sau, însă imediat după declanşarea scandalului, Meleșcanu a declarat că numirea fiului său vitreg a respectat toate condiţiile cerute de lege.
Procurorii Parchetului General vor decide soarta ministrului de Externe după ce îl vor fi audia. Dar dacă vor să înceapă urmărirea penală împotriva lui Teodor Meleșcanu, anchetatorii au nevoie, potrivit legii răspunderii ministeriale, de avizul Senatului, camera superioară a Parlamentului din care ministrul face parte.