Acuzații la adresa lui Meleșcanu, după ce a vrut să-și facă fiul vitreg consul la Strasbourg


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 01 Octombrie 2018 18:32
Categorie: Stiri actuale

Fostul ambasador al României în Portugalia şi Maroc a dat luni primele declarații împotriva ministrului de Externe Teodor Meleșcanu, pe care îl acuză de abuz în serviciu și conflict de interese.

Bazil Popovici susține că șeful diplomației române l-ar fi numit ilegal pe fiul său vitreg în funcția de consul general al României la Strasbourg.

Bazil Popovici, fost ambasador al României: ”Îmi pare rău că domnul Meleșcanu, care a cedat cântecului de sirenă al soţiei, dar aşa ceva nu se întâmplă într-o ţară europeană. Domnul Meleșcanu, pe care îl moştenim de la Gheorghe Ghiorghiu Dej, foloseşte metode de pe alte vremuri.

După 17 ani petrecuţi în diplomaţie, scriitorul şi profesorul timişorean Bazil Popovici susţine că Teodor Meleșcanu l-ar fi împiedicat să ocupe postul de consul general al României la Strasbourg, deşi a câştigat un concurs încă din 2016. Ministrul de Externe l-a numit în această funcţie pe fiul soţiei sale.

Bazil Popovici: ”Domnul Meleșcanu a săvârşit mai multe infracţiuni: abuz în serviciu şi conflict de interese.

Fostul ambasador în Maroc şi Portugalia susţine că fiul vitreg al lui Meleșcanu nu a mai ajuns la Strasbourg, unde fusese numit consul, cu toate că cel care a ocupat funcţia până acum îşi încheiase mandatul.

Ministrul de Externe nu a putut fi contactat pentru a comenta declaraţiile denunţătorului sau, însă imediat după declanşarea scandalului, Meleșcanu a declarat că numirea fiului său vitreg a respectat toate condiţiile cerute de lege.

Procurorii Parchetului General vor decide soarta ministrului de Externe după ce îl vor fi audia. Dar dacă vor să înceapă urmărirea penală împotriva lui Teodor Meleșcanu, anchetatorii au nevoie, potrivit legii răspunderii ministeriale, de avizul Senatului, camera superioară a Parlamentului din care ministrul face parte.

VIDEO PROTVPLUS.RO