Acuzații grave la adresa Gabrielei Firea, după înființarea celor 22 de companii
Primăria Capitalei ar fi creat o adevărată maşină de tocat bani. Este vorba despre 22 de companii din Bucureşti, nou înfiinţate, pentru care se vor face angajări uriaşe.
Acuzaţiile vin din partea consilierilor opoziţiei, care spun că societăţile au în conturi două sute de milioane de euro, care, potrivit lor, vor ajunge pe apa Dâmboviţei, pe cheltuieli nejustificate. Deşi lucrurile sunt extrem de grave, primăria nu a venit cu un răspuns.
Cele 22 de companii se ocupă de turism, agrement infrastructura rutieră, IT sau trafic. Consilierii din opoziţie spun că astfel se încarcă foarte mult schema de personal.
Primăria Capitalei are 20 de mii de salariaţi. Cei mai mulţi sunt la RATB sau RADET, dar sunt şi funcţionari. Acestora li se vor alătura încă 5 mii de oameni, acuză opoziţia.
Ciprian Ciucu, consilier PNL: "Funcţionează nu ca un holding, fiecare este o mică feudă. Nu fac achiziţii împreună."
Cătălin Deaconescu, PNL: "Compania de pază şi-a cumpărat 2 autovehicule şi 12 anvelope de iarnă, probabil că au vrut de rezervă. Sau un automobil cu 6 roţi. Altă companie şi-a cumpărat 6 laptopuri şi 10 licenţe de Windows. Compania municipală agrement, în loc să administreze spaţiile de agrement, au închiriat o sanie trasă de un ren real. Are un contract de publicitate cu o firmă de voluntari."
Ana Ciceală, consilier USR: "Figurează terenuri de milioane de euro pe care vor să le achiziţioneze şi nu există nicio justificare."
Roxana Wring, consilier USR: "Nu vor putea funcţiona un timp pentru că au probleme cu angajaţii şi cu sindicatele. Administraţia străzilor e clar că funcţionează pe avarie, ALPAB la fel."
Potrivit consilierilor PNL şi USR, toate aceste schimbări au creat haos în Bucureşti, aşa că au convocat o şedinţă extraordinară, numai că cei de la PSD, ALDE şi PMP nu s-au prezentat.
Reprezentanţii primăriei nu au comentat acuzaţiile, dar au anunţat că proiectul de convocare nu conţine şi un proiect de hotărâre, aşadar şedinţa nu poate avea loc.
Drept urmare, cei din opoziţie au dat primăria în judecată, au făcut plângere la Consiliul Concurenţei, la Curtea de Conturi şi la Uniunea Europeană.