Accidente în lanț pe centura ocolitoare a Brașovului. 23 de autovehicule au fost implicate

Ultima actualizare: 06-01-2021 13:55

Carambol cu 23 de mașini miercuri dimineață pe șoseaua ocolitoare a Brașovului, pe ceață deasă și polei.

Patru persoane au fost rănite și toate autoturismele implicate în accidentul de amploare au fost avariate. Pentru tamponările în lanț, șoferii dau vina pe administratorii drumului, care n-ar fi intervenit la timp cu sare și nisip. Aceștia spun că ei și-au făcut datoria, însă condițiile meteo au fost nefavorabile.

Carambolul s-a produs la ora 7 și jumătate dimineața, pe șoseaua ocolitoare a Brașovului, într-un moment de trafic intens. Era ceață s-o tai cu cuțitul, iar șoseaua, un derdeluș. A fost destul ca o mașină să frâneze brusc pentru ca altele, în spatele ei, să patineze și să se ciocnească apoi în lanț.

Șofer: „Săniuș pe stradă din cauza poleiului. Am intrat în camionul ăla.”

Șofer: „În spatele meu era un autocar, care a reușit să oprească la un metru de domnu', la fel și domnul cu BMW-ul. Ș-a dus învârtindu-se și în spatele nostru erau mai multe mașini.”

Șofer: „S-a mers destul de încet, doar că, prin frânare, a devenit săniuș și s-a întâmplat ce s-a întâmplat, carambol.”

Șoferii dau vina pe lucrătorii de la drumuri, care n-ar fi intervenit la timp. Aceștia din urmă susțin însă că șase utilaje au patrulat pe șosea încă de la 4 dimineața și au împrăștiat material antiderapant, dar, chiar și așa, spun ei, asfaltul rămas ud prinde repede pojghiță de gheață, iar șoferii neatenți cad ușor în capcană.

Robert Elekeș, purtătorul de cuvânt al DRDP Brașov: „Din câte vedeți și dumneavoastră, condițiile sunt rele, e vizibilitate redusă din cauza ceții, iar pe jos drumul, în continuare, este ud, cu toate că s-a acționat cu materiale antiderapante. Acestea au limitele lor, nu se usucă drumul în urma lor.”

În urma carambolului au ajuns la spital patru persoane, dar nu au răni grave. În schimb, pagubele materiale sunt importante.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO