Examenele naționale vor fi modificate dacă nu se poate reveni la învățământul clasic, spune Sorin Cîmpeanu

Ultima actualizare: 06-01-2021 08:35
Examenele naționale vor fi modificate dacă nu se poate reveni la învățământul clasic, spune Sorin Cîmpeanu
Agerpres

Anumite schimbări la examenele naționale vor fi făcute, a afirmat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

 

Acestea ar urma să compenseze „deficitele” apărute ca urmare a învățământului online și vor fi luate în calcul în situația în care nu se poate reveni la învățământul clasic.

„Este esenţial" să existe predictibilitate în cazul examenelor naţionale, a atras atenția Sorin Cîmpeanu, citat de Agerpres.

„Nu poţi anunţa cu o lună înainte un copil care se pregăteşte pentru examenul de capacitate sau pentru examenul de bacalaureat că va da examen la alte discipline, la alte materii în alt fel. Este esenţial să avem predictibilitate. (...) Dacă nu se va putea - nu vreau să iau în considerare ca probabil acest scenariu - să revenim la învăţământul clasic, atunci vor trebui adoptate schimbări care să fie toate în beneficiul elevilor. Schimbări care să conducă la o flexibilizare în beneficiul elevilor. Dar aceste schimbări nu le dorim nici măcar în acest sens" a declarat ministrul educației.

El a spus că îşi doreşte reluarea cursurilor în format clasic şi pentru recuperările materiei, dar şi pentru pregătirea examenelor naţionale.

„De aceea ne dorim reluarea şcolii în format clasic, pentru a putea avea şi acele acţiuni remediale, pentru a pregăti examenele naţionale aşa cum elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a ştiu că trebuie să se deruleze", a mai spus Cîmpeanu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO