Accident mortal pe o trecere de pietoni din București. Oamenii au blocat strada, într-un protest spontan
Viața unui tânăr de 19 ani a fost curmată brusc marți seară, de un șofer de 69 de ani, care l-a lovit pe o trecere de pietoni din Capitală. Băiatul se ducea acasă.
Locuitorii din zonă spun că acolo au loc numeroase accidente. Au cerut de mai multe ori amplasarea unor semafoare și limitatoare de viteză, pentru că șoferii circulă cu viteză, însă... fără rezultat.
Revoltați, au pornit un protest spontan, care a blocat circulația timp de aproximativ două ore.
Accidentul a avut loc pe Şoseaua Antiaeriană, după lăsarea întunericului, în jurul orei 19 și 20 de minute. Martorii spun că tânărul traversa regulamentar pe trecerea de pietoni, când a fost izbit de maşina de pe banda a doua. Impactul l-a proiectat la aproximativ 25 de metri.
Locuitor: „Prima bandă te lasă să treci, îți oferă prioritatea și când ai făcut pasul al doilea te-a luat cu 100 și...”
Medicii chemaţi de urgenţă au încercat în zadar să îl salveze.
Oamenii din zonă spun că pe strada lor se circulă mai tot timpul cu viteză, iar accidentele se țin lanț.
Localnici: „Nu e niciun semn de reducere a vitezei, nu e niciun semn de stop, nu există semafor.”
Fată: „Eu traversez pe la trecerea din 13( Septembrie, n.r.), care are semafor. Pentru că mie mi-e frică să traversez aici. E foarte periculos.”
Oamenii sunt revoltați de lipsa semaforizării
Locuitorii din zonă sunt revoltaţi, mai ales că au făcut nenumărate sesizări.
Femeie: „Răspunsurile lor sunt că pe aici trece RATB și nu se pot pune limitatoare. Am fost persoane care am fost de acord să suportăm, să împărțim cheltuiala.”
Localnică: „Am primit răspunsuri, da, o să luăm în considerare acest aspect. Nu s-a întâmplat nimic. Și în fiecare săptămână au loc accidente pe trecerile de pietoni.”
Întâmplarea i-a făcut pe oamenii din zonă să organizeze un protest spontan, chiar pe trecerea de pietoni pe care a murit tânărul, în speranța că autoritățile vor decide să semaforizeze zona.
Reporter: De ce protestați?
Bărbat pe trecere: „Ca să se facă ceva.”
Zeci de oameni au rămas pe trecerea de pietoni aproape două ore, timp în care pe stradă s-au format cozi de mașini, iar polițiștii au fost nevoiți să redirecționeze șoferii pe alte rute.