Accident în Bistrița. O femeie a murit, iar fiul său se zbate între viață și moarte

Ultimul update: Miercuri 29 August 2018 17:20
Data publicarii: Miercuri 29 August 2018 11:27
Categorie: Actualitate

O femeie de 37 de ani a murit, iar fiul său de 13 ani se luptă să trăiască, victime ale unui teribil accident petrecut miercuri dimineaţa în localitatea Parva, din Bistriţa-Năsăud.

Cei doi îi conduceau la autocar, ca să plece în Spania la muncă, pe fratele mai mare al băiatului, un băiat de 17 ani, şi pe un prieten.

Viteza prea mare a făcut ca vehiculul, scăpat de sub control într-o curbă, să se răstoarne la doi paşi de un rău. Localnicii şi un voluntar SMURD au încercat să ajute răniţii, însă riscul ca maşina să cadă în apă era foarte mare.

Femeia de 37 de ani a plecat de acasă din localitatea Rebrişoara împreună cu cei 3 fii ai săi de 13, 17 şi 19 ani pentru a-l conduce pe cel mijlociu la autocarul din Năsăud, cu destinaţia Spania.

În localitatea Parva l-au luat în maşină şi pe un tânăr de 18 ani care urmă şi el să plece în străinătate. La ieşirea din localitate, într-o curbă, maşina s-a răsturnat.

Fiul victimei: "Eu am fost în spate pe ultimul loc, a avut puţină viteză şi nu a mai putut controla într-o curbă, în una din curbe şi ne-am răsturnat."
Reporter: "Voi aţi reuşit să ieşiţi?"
Fiul victimei: "Da, pe geam şi am încercat să îi scoatem şi pe ei din faţă, dar nu am reuşit că erau blocaţi."

Localnic: " Maşina n-am putut umbla la ea că se ducea în apă. O mişcai şi se ducea în apă. A intrat în curbă asta prea tare şi a ieşit pe margine, a prins zgura aia şi când a prins zgura a tras să redreseze şi de pe zgură i-a azvârlit pe partea cealaltă".

Tinerii care stăteau pe bancheta din spate au reuşit să iasă singuri din maşină. În schimb şoferiţa şi fiul ei de 13 ani, aflat în faţă pe scaunul din dreapta, au rămas încarceraţi.

Până la sosirea pompierilor, un voluntar a încercat să dea o mână de ajutor!

Voluntar SMURD: "Am zis să ţină de faţă puţin şi să pot să intru eu înainte, să încerc că am văzut 2 persoane încarcerate şi am încercat să întreb dacă mă aud. Erau prinse între caroserie şi uşă."

Marius Rus, purtător de cuvânt ISU Bistriţa Năsăud: "Echipajele de descarcerare au găsit victimele în autoturism , au fost extrase în mai puţin de 2 minute şi predate echipajelor medicale care au început imediat manevrele de resuscitare."

Băiatul de 13 ani a fost transportat cu un elicopter SMURD la Tg Mureş.

Tiberiu Tudor, medic SMURD: "Mama copilului, după o prealabilă resuscitare a reintrat în stop cardiac care nu a mai răspuns la manevrele de resuscitare. A decedat."

Ceilalţi 3 tineri nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Copilul de 13 ani care stătea în dreapta şoferiţei a fost transportat la Tg Mureş cu elicopterul SMURD în comă şi cu un traumatism craniocerebral sever. Medicii veniţi la faţa locului au reuşit să îl readucă la viață după ce suferise un stopcardiorespirator.

În schimb, cei doi fraţi ai săi împreună cu prietenul lor de 18 ani au scăpat doar cu câteva zgârieturi. Aceştia le-au spus anchetatorilor că mama lor se grăbea pentru că nu voia ca cei doi să piardă autocarul care urma să îi ducă în Spania. Băieţii susţin că i-ar fi spus să încetinească însă femeia nu le-a dat ascultare.

La ieşirea din localitatea Parva din cauza vitezei şoferiţa a ieşit de pe carosabil prin partea dreaptă după care s-a speriat, a tras de volan şi a intrat pe constrasens iar maşina s-a rastogolit către râu.

Femeia de 37 de ani era mama a 9 copii: iar cel mai mic are doar 2 săptămâni.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Discuție halucinantă la 112. Ce i s-a spus unui bărbat care a preluat un copil rănit într-un accident
Discuție halucinantă la 112. Ce i s-a spus unui bărbat care a preluat un copil rănit într-un accident
VIDEO PROTVPLUS.RO
magazin bucuresti
Ce se va construi în locul celebrului Magazin București. Lucrarea va costa 6 milioane €
Cât au plătit cei 15000 de cetățeni moldoveni pentru a primi viză de flotant la 3 adrese din București
Ținuta purtată de Carmen Iohannis la ziua prințului Charles. Cât a costat rochia
Un inspector Antidrog a sărit pe geam în timp ce era audiat pentru un furt
Eroii Armatei Române, lăsaţi fără pensii. "Ne-au dat afară fără nimic"
Gest disperat al unui şofer de troleibuz, exasperat de gropile din Târgu Jiu
ursi
Mecanic de locomotivă devenit erou. Ce a făcut când 2 urși au apărut în fața trenului
Un fotograf din Timișoara chema minore la petreceri în casa sa, apoi le droga. Cum s-a aflat totul
Avertisment înainte de Black Friday 2018. La ce trebuie să fie atenți cei care vor să beneficieze de reduceri
Situaţie halucinantă în judeţul Dâmboviţa. Localitatea care nu are nicio trecere de pietoni
A vrut să-și oblige iubitul să o ceară de soție și s-a dus la Poliție. Ce a urmat apoi este uluitor
"O să mor, te iubesc”. Răspunsul soţului la mesajul transmis de soţie din mijlocul unui incendiu din California a salvat-o