A2, și mai aglomerată în august. Cât costă să mergi cu avionul sau elicopterul la mare
În august, numărul maşinilor care merg către mare se triplează, iar drumul poate fi un chin în orice zi a săptămânii.
Cum nici călătoriile cu trenul nu reprezintă o alternativă fericită din cauza condiţiilor din vagoane şi a întârzierilor mari, poliţiştii ne recomandă să circulăm pe rute ocolitoare. În sudul litoralului, cunoscătorii aleg chiar un drum neasfaltat doar ca să scape de zeci de minute de stat bară la bară. De la Bucureşti la Eforie riscaţi să faceţi şi 6 ore în sezon.
Aşa arată în fiecare zi drumul care leagă Constanța de staţiunile din sudul litoralului. Şoseaua cu două benzi pe sens se transformă practic într-o imensă parcare. 10 km se parcurg în peste o oră, în vârf de sezon.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Un şofer a luat în microbuz turişti gata obosiţi după o călătorie lungă cu trenul.
În schimb, localnicii s-au obişnuit să scurteze drumul prin Cumpăna şi Lazu. Merg astfel 1 km jumate pe o bretea neasfaltată, paralelă cu şoseaua aglomerată. Dacă nu aveţi o maşină de teren mai bine nu încercaţi.
Însă rutele ocolitoare oficiale recomandate de poliţişti sunt: de pe A2 prin Ciocârlia către Negru Vodă şi Mangalia sau dacă veniţi pe drumul vechi, intraţi pe A4 către Agigea-Techirghiol-Negru Vodă şi Mangalia.
Există desigur şi categoria restrânsă a celor care pot evita aglomeraţia călătorind către mare cu avionul sau cu elicopterul.
O cursă privată cu avionul costă 1.300 de lei de la Bucureşti la Tuzla, în timp ce un avion pentru 3 pasageri se închiriază cu 1.700 de lei. Zborul durează doar o oră şi câteva minute. Elicopterul costă mai mult - 4.200 de lei.
Cristina Mitchievici, purtător de cuvânt aeroportul Tuzla: „Aici pot veni cu avionul sau cu elicopterul, este un aeroport care are încă piste de iarbă şi pot ateriza avioane mai mici şi de aici să fie preluaţi de maşini, pot închiria şi se pot deplasa mai uşor spre sudul litoralului.”
În acest moment, pe litoralul românesc sunt în jur de 200.000 de turişti. Potrivit autorităţilor, în august numărul celor care călătoresc cu maşina se triplează.