Mare de oameni pe litoral. Plajele sunt pline și sunt cozi la mâncare și în trafic

Ultima actualizare: 01-08-2021 19:42

Pe litoral plajele sunt ocupate de o mare de oameni, pentru că este vârf de sezon. Potrivit estimărilor, aproximativ 280.000 de turiști se bucură de bronz și valuri în stațiuni și nu lasă aglomerația să le strice vacanța.

Sunt cozi pretutindeni la mâncare sau în trafic, dar soarele și marea ajung pentru toată lumea.

În staţiunea Costinești, cea mai aglomerată de pe întreg litoralul, mii de turişti au ocupat aproape metru cu metru întreagă plajă. Aceşti tineri din Cluj, de exemplu, nu au mai găsit şezlonguri libere şi au adus pe nisip saltelele pneumatice pe care dorm în camerele de cazare.

Vlad, turist: „Le-am pregătit pentru cameră, pentru apartament, pentru curte. Este extra full aici, este foarte multă lume, cald.”

Reporter: Şi aici aţi găsit un loc?

Vlad: „Da, am venit de dimineaţă, dar e plin, plin.”

A fost atât de aglomerat, încât mulţi au renunţat să mănânce prânzul la restaurant, de teamă să nu piardă locul de pe plajă.


Reporter: Ai luat prânzul fix pe plajă?

Lucian, turist: „Păi la ce să mai plecăm, că pierdem locul la plajă.”

Reporter: Cât timp ţi-a luat până ai găsit locul ăsta?

Lucian: „Cam două ore, de la opt jumate până la zece, mănânc pe plajă, ca dacă plecăm pierdem locul şi e păcat.”

Cei care s-au înghesuit totuşi la terase au aşteptat destul de mult până au primit comanda. La o shaormerie, de exemplu, vânzătorul ştie cum să întreţină atmosfera astfel încât să nu îi plece clienţii.

„Una la farfurie… una la farfurie. Ouuuu! Ouuu! Oh my god ! Să pui roşii şi castraveţi! Ia de gusta! Foarte bună. E bună, tare, mmmm, delicioasă” spune vânzătorul.

„E un vânzător de calitate, dar te face să stai aici şi o oră de aştepţi!” crede un client.

„Este destul de complicat, dar trebuie să facem faţă, datorită nouă oamenii trebuie să manânce.” „La noi pizza la felie este 8 lei” adaugă el, întrebat de prețuri.

Şi în staţiunea Mamaia, peste 80.000 de turişti s-au bronzat pe nisipul fierbinte şi s-au răcorit în apa care a depăşit la amiază 27 de grade. E vârf de sezon, aşa că preţurile au crescut uşor. Pentru un şezlong, turiştii au plătit 30 de lei, cu 5 lei mai mult faţă de lunile trecute.

Paul Marin, administrator plajă: „An de an, în această perioadă ne lovim cu un val imens de turişti şi avem norocul că avem un val şi de căldură. Apa este caldă, briza nu lipseşte” .

Mai spre după-amiază însă, aglomeraţia s-a mutat pe şosele. În Eforie Nord, şoferii s-au trezit prinşi în coloane nesfârşite.

- De două ore stăm în trafic, nu se mai poate aşa ceva.

- De unde vii?

- Din Bulgaria. În România stăm de două ore. am făcut 20 de kilometri în două ore.

„Noi, localnicii abia, abia putem să trecem pe la trecerea de pietoni şi atunci, dacă nu suntem atenţi, ne zboară ca pe popice” spune un locuitor al zonei.

Potrivit estimărilor făcute de agenţiile turistice, în acest weekend pe litoral au ajuns peste 280.000 de turişti, majoritatea în staţiunile din sud: Eforie, Olimp, Jupiter şi Costineşti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO