Povestea tragică a mamei otrăvite în „blocul morții”. Cum a pus-o viața la încercare


Ultimul update: Joi 21 Noiembrie 2019 10:14
Data publicarii: Joi 21 Noiembrie 2019 09:12
Categorie: Stiri actuale
Timișoara

Femeia de 29 de ani care și-a găsit sfârșitul în „blocul morții” din Timișoara are o poveste impresionantă. Aceasta trăise o bună parte din viață pe stradă și și-a văzut chiar și sora murind.

Crina B. avea 29 de ani și o bună parte din viață și-a petrecut-o pe străzile din Timișoara. Plecase de acasă încă din copilărie, împreună cu sora ei mai mare, din cauza abuzurilor și suferințelor îndurate, fiind nevoite să trăiască de pe o zi pe alta, sub cerul liber, potrivit Tion.

În ciuda greutăților, Crina era o persoană plină de viață, mereu zâmbitoare. Era printre puținii copii ai străzii din oraș care nu folosea aurolac și, deși locuia pe stradă, încerca mereu să fie cât mai curată. Vara lui 2008 a reprezentat un moment de cumpănă pentru tânăra care a asistat la moartea surorii ei mai mari, care s-a prăbușit în gol de la înălțime de pe o clădire abandonată din Complexul Studențesc din Timișoara.

A reușit să treacă peste pierderea singurului om apropiat, iar ulterior lucrurile aveau să devină mai bune pentru ea. În urmă cu câțiva ani l-a cunoscut pe cel care avea să-i devină soț; s-au căsătorit, iar mai apoi l-au avut pe Darius. Tânăra își găsise un loc de muncă, făcea liceul la seral și își pusese într-un final ordine în viață.

Și-a găsit sfârșitul în „blocul morții”

 

Crina locuia împreună cu soțul și fiul ei în blocul cu numărul 8 de pe strada Miorița și, după cum s-a aflat zilele trecute, cei trei au fost printre primii afectați de prezența substanței extrem de toxice în spațiul în care locuiau. Tragedia avea să lovească iremediabil familia Bota, sâmbătă dimineață, în jurul orei 9:20, atunci când Darius, în vârstă de 3 ani, a început să se simtă tot mai rău.

Cei doi părinți au cerut ajutorul unui echipaj de ambulanță care s-a deplasat la fața locului pentru a-l consulta pe micuț, însă părinții au refuzat ca acesta să fie transportat la spital, spun autoritățile. Au revenit însă cu un apel la 112, sâmbătă, în jurul orei 18:21, atunci când copilul de trei ani a fost transportat de urgență la Spitalul Louis Țurcanu din Timișoara. Prezenta vărsături, inapetență, constipație și a fost internat cu suspiciunea de diabet zaharat debut – cetoacidoză. Ulterior a decedat pe secția de terapie intensivă.

Duminică, în jurul orei 8:10, Crina și soțul ei, Teodor, au solicitat din nou ajutor celor de la 112 care au trimis la blocul de pe Miorița 8 un echipaj de ambulanță. Cei doi părinți care numai ce își pierduseră fiul de trei ani se simțeau rău. Femeia avea dureri abdominale, vărsături, iar soțul ei colică abdominală. Nimeni nu bănuia la acel moment că cei doi erau de fapt intoxicați cu fosfură de aluminiu și nici că substanța letală era cea care a provocat, sâmbătă, moartea fiului lor, dar și a unui alt copil care locuia în același bloc.

Starea de rău a soților a fost pusă pe seama pierderii copilului, iar aceștia au refuzat la momentul respectiv transportul la spital. Au sunat însă din nou la 112, tot duminică, dar la ora 10.48. Aveau pierderi de echilibru, amețeli și inapetență și au fost transportați la spital pentru investigații, însă s-au întors acasă.

În noaptea de duminică spre luni, la ora 2:45 și la ora 5:20, Crina B. avea să ceară din nou ajutorul ambulanței din cauza unei stări lipotimice și a unei dureri în epigastru, dar a refuzat de fiecare dată transportul la spital, iar problemele ei de sănătate au fost puse tot pe seama pierderii copilului.

Luni dimineață, în jurul orei 9:07, medicii de la ambulanță au fost solicitați din nou de cei doi soți după ce Crina leșinase. Echipajul medical a urcat-o în autospecială și, deși starea ei de sănătate nu indica că viața i-ar fi pusă în pericol, femeia a intrat în stop cardio-respirator în fața Unității de Primire Urgențe a Spitalului Județean din Timișoara. Medicii de pe ambulanță și cei de la urgențe au început manevrele de resuscitare și au încercat să o readucă la viață, fără succes însă.

Moartea Crinei a fost cea care le-a atras într-un final atenția autorităților asupra blocului de pe strada Miorița numărul 8. Abia după ce femeia a decedat, cei implicați în sistemul de sănătate au intrat în alertă și au început verificările pentru a afla ulterior că tragedia a fost provocată de o otravă extrem de toxică eliberată cu inconștiență într-un imobil cu 200 de apartamente.

După moartea Crinei, soțul ei, în vârstă de 56 de ani, a fost internat pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Timișoara. Acesta se află la ora actuală internat în spital, pe altă secție, iar medicii de la Toxicologie îl îngrijesc.

Sursa: tion.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO
Amalia Năstase, povestiri despre copilăria sa:"Vreau să fac și alte lucruri pe care până acum le-am crezut imposibile"

"Vreau să fac și alte lucruri pe care până acum le-am crezut imposibile"


15:45
Mădălina Lefter si Dragoș Moldovan vor canta alături de Tudor Chirila in semifinală:"De data aceasta presiunea este un pic mai mare."

05:42
Cum scapi de ridurile de pe gât, mâini și față

Întreținerea tenului este foarte importantă


15:45
Bogdan Dumitraș și Jasmina Răsădean, emoții înainte de a doua semifinală. Ce mesaj au pentru oamenii de acasă

05:06
Andi Țolea si Elena Ilie, pregătiri înainte de a doua semifinală. Ce părere au cei doi despre faptul că vor canta alături de Smiley la scena, vinerea aceasta.

03:10
Ce planuri au vedetele pentru anul 2020

Amalia Năstase: "Îmi propun să am mai multă încredere în mine"


03:46
Casă arsă, reconstruită de echipa "Las Fierbinți"

Echipa "Las Fierbinți" a strâns bani pentru materiale de construcții, muncitori


10:48
Importanța Vitaminei D în sezonul rece

Deficitul de vitamina D afectează sistemul imunitar


05:05
Adrian Enache și fiica lui, Diana Enache, la "ședința cu părinții"

09:33
COZONACUL DE AUR - Ediția de Crăciun - Luminița Gagiu

25:37