A murit omul de afaceri Corneliu Idu, bolnav de Covid-19. Este omul care a sprijinit-o pe Simona Halep

01-12-2020 12:43


Corneliu Idu

Omul de afaceri Corneliu Idu, unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri din Constanţa, a murit marţi dimineaţă, el fiind infectat cu Covid-19. Idu avea 70 de ani.

Surse medicale au declarat că starea de sănătate a lui Corneliu Idu s-a agravat brusc, marţi dimineaţă, iar cadrele medicale nu au reuşit să îl salveze. Omul de afaceri fusese diagnosticat cu Covid-19, scrie News.ro.

Corneliu Idu avea 70 de ani şi era printre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Constanţa.

El deţinea firme de shipping, dar şi societăţi în domeniul activităţilor portuare.

Corneliu Idu avea şi o bază de tenis în staţiunea Mamaia, unde s-au disputat mai multe competiţii interne şi internaţionale. De altfel, aceasta a găzduit în urmă cu trei ani şi meciul de Fed Cup dintre România şi Marea Britanie.

Deține Tenis Club Idu din Mamaia, una dintre cele mai frumoase baze din țară. "Am investit aici 5 milioane de euro și, anual, cheltuielile sunt de 300.000 de euro. Dar merită investiția, pentru acești copii minunați", a declarat el într-un interviu oferit în urmă cu trei ani Gazetei Sporturilor.

La 67 de ani, Corneliu Idu era, potrivit Topului Forbes, printre cei mai bogați români, cu o avere de aproximativ 130 de milioane de euro, potrivit sursei citate.

Corneliu Idu i-a sprijinit la începutul carierei pe jucătorii de tenis constănţeni Simona Halep şi Horia Tecău.

Drumul către marea performanţă a fost unul costisitor pentru o familia Simonei Halep, iar, la un moment dat, deşi era patronul unui fabrici de lactate, tatăl ei nu a mai putut să o susţină financiar să îi cumpere echipamente şi să îi plătească antrenorii şi deplasările. Atunci a intervenit omul de afaceri Corneliu Idu, proprietarul unui club de tenis, care i-a oferit un sprijin important la începutul carierei.

 

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO