Cornel Fugaru a murit la Spitalul Elias
Cornel Fugaru a murit astazi, la ora 13:50, la Spitalul Elias, din Capitala, in urma unei boli incurabile cu evolutie nefasta si extrem de rapida. Stirile ProTv de la ora 19:00, LIVE si pe mobil, pe adresa m.stirileprotv.ro.
"Astazi, 13 iulie, la ora 13.50, a incetat din viata, la Spitalul Universitar de Urgenta Elias, compozitorul Cornel Fugaru, in urma unei boli incurabile cu evolutie nefasta si extrem de rapida", a declarat purtatorul de cuvant al unitatii sanitare, Valentin Calu.
Compozitorul Cornel Fugaru a murit la Spitalul Clinic de Urgenta Elias din Bucuresti, unde era internat din cauza unei maladii cronice grave, potrivit reprezentantilor unitatii sanitare.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Cornel Fugaru s-a nascut pe 2 decembrie 1940, la Bucuresti, si este un cunoscut compozitor de muzica usoara, cantaret si instrumentist.
El a fost liderul formatiei rock romanesti Sincron, infiintata in 1964 si destramata in 1978. Formatia a acompaniat cantarete celebre precum Anda Calugareanu, Pompilia Stoian, Margareta Paslaru, Corina Chiriac.
Fugaru a facut numeroase turnee in strainatate, a facut parte din jurii nationale de concursuri de muzica usoara, a sustinut numeroase concerte si recitaluri la televiziune, a aparut ca interpret in filme - "Opt minute de vis" (1966), regia Mihai Constantinescu; "Opt exercitii de 625 de linii" (1967), film TV; "Impuscaturi pe portativ" (1967), regia Cezar Grigoriu, si a scris si muzica de film pentru pelicule precum "Brezaia", "Cici", Cei 4 M", "Oaca si Boaca".
A adaptat numeroase melodii populare romanesti, precum "Ducea rufele la rau", "Pe langa plopii fara sot", "Alunelul", "Jocul fetelor", "Sarba munteneasca", "Haulita de la Gorj".
Printre cele mai cunoscute piese compuse de el se numara "Dau viata mea pentru o iubire", "Nu sunt sclavul tau", "Eu nu mai sunt cel de ieri", Cornel Fugaru colaborand foarte mult cu sotia sa, Mirela Fugaru.
De-a lungul carierei a primit numeroase premii la festivaluri precum cel de la Sofia (1968), Poznan (1978), Mamaia (1983 si 1986), Australia (1997 si 1998), dar si premii ale Uniunii Compozitorilor din Romania (1988, 1990, 1995) etc.
Cititi si:
Biblia, contrazisa de o descoperire recenta din sudul Israelului. Ce ar putea schimba istoria
Titularizare 2011. Greuceanu si Eminescu pentru educatori. Subiecte mai grele ca la BAC? Comenteaza