Un șofer a ajuns la mașina sa chiar în timp ce îi era ridicată. Ce reacție a avut
De luni se ridică maşinile parcate ilegal în Capitală, iar poliţiştii locali au ridicat deja 7 maşini.
Măsura a fost anunţată de primărie încă de la începutul verii. Sunt vizate autoturismele parcate pe cele 350 de artere administrate de municipalitate, în special cele care încurcă traficul, mijloacele de transport în comun sau blochează insitutii. Nota de plată pentru şoferii neatenţi ajunge la 800 de lei.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Aceasta este una dintre primele maşini ridicate, parcată ilegal, chiar lângă o parcare cu plată. Astfel de maşini sunt în vizorul poliţiştilor locali, parcate pe trecerile pentru pietoni, aşa cum este aceasta, pe locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi, în staţiile mijloacelor de transport în comun sau maşini care pur şi simplu încurcă traficul.
Un şofer a ajuns la maşină să chiar înainte să fie ridicată pe platformă. Autoturismul, tot pe trecere, îngreuna circulaţia troleibuzelor. Bărbatul a fost amendat de poliţişti.
„Am stat 10 minute, am fost până aici să iau ceva, nu am lăsat-o 3 ore”, a spus acesta.
Poliţiştii au mai avut de furcă şi cu o maşină care bloca intrarea în Spitalul Floreasca şi câteva parcate chiar în staţia de autobuz.
Cele ridicate ajung fie la depozitul din Bulevardul Timişoara, Sectorul 6, fie în Berceni, pe Bulevardul Metalurgiei. De la Poliţia Rutieră sau locală aflaţi unde este maşina.
Trei tarife vor trebui plătite: cel de ridicare - de 200 de lei pentru o maşină obişnuită, tariful de transport care se ridică la 150 de lei şi cel de depozitare: care pentru o singură zi va fi de 150 de lei. În total numai puţin de 500 de lei. Dacă adăugăm şi amenda de 300 de lei, suma ajunge la 800 de lei.
Măsura adoptată ce Consiliul Capitalei pe 26 iunie a fost însă contestată de Avocatul Poporului, care a cerut săptămâna trecută Prefecturii Bucureşti să o atace în contencios Administrativ, pe motiv că doar Poliţia rutieră poate ridica maşini, nu şi cea locală.
Maşinile sunt ridicate dacă sunt parcate ilegal pe 350 de artere administrate de Primăria Capitalei.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!