A dat foc la gunoaie, apoi s-a culcat. Ce a urmat este incredibil: ”A fost nenorocire mare”

02-09-2020 08:24


Bucătăria de vară şi câteva anexe în care erau depozitaţi baloţi cu fân dintr-o gospodărie din judeţul Bistriţa Năsăud, au ars aproape în totalitate, marți seara.

 

Mai multe echipaje de pompieri militari, dar şi cei din două comune alăturate, au sărit în ajutor pentru a stinge flăcările uriaşe, care riscau să se extindă şi la casele învecinate.

Incendiul a pornit în urma unei explozii a unei butelii cu gaz. Din fericire locuința alipită bucătăriei de vară a fost protejată, pagubele materiale fiind limitate la structura din lemn a podului casei.

"Auzi, alo, mai oameni dați aici pe tavanele astea, să lase tabla aia de acolo, hai aici mai aproape".

Cele mai mari probleme au fost la un hambar plin cu baloți de fân, care a fost cuprins de flacări.

Deși intervenția a fost dificilă, pompierii au reușit să stingă flăcările și nu s-au înregistrat victime.

Și în Vaslui trei gospodării au fost înconjurate de flăcări uriașe, după ce un bărbat a dat foc la câteva resturi adunate din gospodărie.

Fără să se gândească la riscuri, s-a culcat. Focul s-a extins cu repeziciune, antrenat de vânt.

Proprietar: ”Eu locuiesc în Galați, dimineață am venit să fac curat. Am adunat niște gunoaie spre poartă. A venit vântul și s-a extins în curte, apoi la o stivă de lemne și la casă".

Localnic: „A dat foc la gunoaie, a luat focul vântul din scântei și a trecut drumul dincolo”.

Alertați de pocnete și de fum, vecinii au ieșit din case și au văzut curtea bărbatului cuprinsă de un foc uriaș.

 

”Apă nu, cu ce să stingem”

 

Până la sosirea pompierilor de la Vaslui, s-au mobilizat cât au putut, ținând seama de faptul că e secetă și nu există surse de apă în zonă.

Localnică: "Au strigat că arde, am ieșit din casă. Era fum mare. S-a împânzit. Ardeau gardurile. Apă nu, cu ce să stingem. A fost nenorocire mare".

Trei echipaje de la ISU Vaslui au fost trimise în sat.

Marius Stanciu, purtător de cuvânt al ISU Vaslui: "La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta pe 1 ha de vegetație uscată și la 3 gospodării".

După aproximativ 2 ore, pompierii au reușit să lichideze incendiul. A ars acoperișul casei proprietarului, o magazie, dar și gardurile vecinilor și alte anexe.

Omul este acum bun de plată. Polițiștii au început o anchetă în acest caz.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO