64 de copaci au fost doborati de zapada si au cazut peste mai multe masini, in Capitala. Cine suporta reparatiile

Ultima actualizare: 01-01-2015 09:40

In Bucuresti stratul gros de zapada care a ingreunat copacii a transformat peisajul idilic intr-unul de lupta. A contribuit si vantul de duminica noaptea.

In jur de 60 de arbori s-au frant si au cazut peste autoturisme. Cum multe dintre acestea nu aveau asigurare Casco, reparatiile vor fi suportate de cei pagubiti.

Zeci de bucuresteni au gasit, luni dimineata, pe masinile lor, pe langa zapada, si crengi groase de copaci. Din cauza viscolului si a zapezii, 64 de arbori au cedat.


Proprietara masinii: "A cazut copacul peste masina, nu avem Casco.Primaria in loc sa puna borduri si flori toata ziua mai bine ar toaleta copacii si i-ar taia".

Din cauza vantului si a ninsorii puternice, pompierii au avut de la ora 01:00 si pana luni, la ora 12:00, 43 de interventii. 27 de masini au fost avariate din cauza copacilor cazuti sub greutatea zapezii.

Interventiile au continuat. Alte 20 de masini erau distruse dupa amiaza.

Adrian Paul, proprietar masina avariata: "A cazut acea craca pe trei masini, inclusiv a mea.  Sunt vreo cinci cereri la primarie din partea blocului. Sunt deja obtinute aprobarile pentru taiere integrala, inclusiv a copacului care a cazut. Dar nu a venit nimeni!"

Pe strazile Capitalei se circula si acum in conditii de iarna. Reprezentantii Primariei Capitalei sustin ca exista peste 300 de utilaje de deszapezire pe strazi care imprastie material antiderapant pe marile bulevarde. Si ca alti 1000 de muncitori curata zapada de pe trotuare, statii RATB, treceri de pietoni si caile de acces in spitale.

Operatiunea trebuie incheiata repede pentru ca ninsoarea va fi urmata de ger care va ingreuna mult strangerea zapezii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO