Trenuri blocate in zapada, avioane anulate, camioane trase pe dreapta. Iarna a inghetat traficul in sud-estul Romaniei

Ultima actualizare: 01-01-2015 09:40

Trenuri blocate in zapada, avioane anulate, camioane trase pe dreapta. Iarna a inghetat traficul in SE Romaniei

Furtuna de zapada, care a format troiene pe caile ferate, a dus la anularea a 23 de trenuri. In plus, alte doua garnituri sunt blocate pe traseu. Circulatia este afectata si pe sosele, inclusiv la iesirile din Bucuresti, acolo unde echipajele nu au reusit sa curete drumurile acoperite de gheata. Politistii au oprit preventiv camioanele la iesirea dinspre Afumati, de teama ca vor ramane inzapezite. TIR-urile trebuie sa ajunga in diverse locuri, chiar si in Polonia. Sunt lasate sa treaca doar cele care sunt echipate cu lanturi

Zapada a afectat grav nu doar transportul auto, si si pe cel pe calea ferata. Cel mai lovita a fost zona de sud-est. Aici au fost anulate 23 de trenuri pe raza regionalelor CFR Bucuresti, Galati si Constanta. Dintre cele 4 trenuri inzapezite pe traseu, doua au fost puse in miscare in cursul diminetii, alte doua sunt inca blocate, unul din cauza macazelor inghetate iar altul asteapta in zona Lacul Sarat sa fie tractat de o locomotiva Diesel, pentru ca s-a rupt linia de contact care alimenteaza locomotiva electrica. In total, 460 de pasageri ai Cailor Ferate nu au ajuns la destinatie.

Tansportul aerian a fost perturbat puternic pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti, unde toate cursele au avut intarzieri intre 30 de minute si 3 ore. Totusi, nu au fost anulate decat doua curse, cea spre Roma operata de WizzAir si cursa Bucuresti-Timisoara si retur operata de Tarom. De asemenea, sunt consemnate la sol zborurile spre Bergamo si Dortmund.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO