7 morti si 9 raniti, in accidentul din Tulcea. Unul dintre soferi NU avea carnet. FILMUL TRAGEDIEI

×
Codul embed a fost copiat

Carnagiu pe DN-22, intre Tulcea si Babadag. 15 oameni au platit amarnic pretul inconstientei unor soferi care s-au luat la intrecere. 7 persoane au murit, iar alte 9 sunt in stare grava dupa ce 3 masini extrem de puternice s-au facut praf.

FILMUL ACCIDENTULUI

 

Membrii primelor echipe de interventie au crezut initial ca in zona s-a produs o explozie.

 

Citește și
accident timis
Trei persoane si-au pierdut viata si alte trei au fost ranite intr-un accident langa Timisoara
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Gemetele ranitilor se auzeau din toate partile, iar citiva oameni plini de sange se tarau disperati dupa ajutor. Pe marginea drumului resturile masinilor inca ardeau.

In fata unui asemenea tablou medicii si pompierii n-au stiut cum sa se imparta. Cei care aveau nevoie de ajutor erau azvarliti pe camp dar si sub automobilele rasturnate.

Ambulantele au plecat una dupa alta in mare viteza. In urma lor doctorii acordau ingrijiri direct pe sosea.

In paralel politistii au pus cap la cap toate datele insa le-a fost greu sa inteleaga ce s-a intamplat.

In spatele masinii audi A6, cu volanul pe partea dreapta in care se aflau sapte adulti si doi copii, circula un BMW seria 3, condus de un tanar de 21 de ani, fara permis.

La un moment dat, acesta a decis sa intre in depasire lucru care l-a iritat pe celalalt sofer. Asa ca s-au sicanat si chiar s-au lovit in lateral. Din nefericire chiar in acele momente venea tare din fatza un Audi A8, condus de Dan Finutu, personaj cunoscut in comunitatea tiganeasca din Alexandria. Finutu a intrat direct in BMW. Si el si sotia lui au murit pe loc.

In acele secunde fatidice celalalt Audi a ajuns in sant unde s-a rupt in doua si a luat foc. Din cei noua pasageri, trei au murit.

Toate cele trei autoturisme implicate in acest accident sinistru sunt extrem de puternice. Tocmai de aceea 7 oameni s-au prapadit instantaneu iar alti 8 au suferit rani grave.


Primii doi soferi se cunosteau, spun anchetatorii. Este posibil sa se fi luat la intrecere, mai ales ca ambii goneau.

Cert este ca toate cele trei autoturisme scumpe de altfel s-au facut praf. Din Audi A8 , o masina care porneste de la o suta de mii de euro a ramas doar un morman de fiare.

 

DESFASURAREA EVENIMENTELOR

10:35 Unul dintre soferii implicati in accidentul rutier din judetul Tulcea, soldat cu moartea a sapte persoane si ranirea altor opt, nu avea permis de conducere, au stabilit politistii tulceni, transmite corespondentul Mediafax.

09:25 Unul dintre elicopterele Inspectoratului General de Aviatie al MAI, care a decolat de la Tulcea vineri dimineata, in jurul orei 7.55, a adus in Capitala trei dintre ranitii in accident, respectiv o femeie cu fractura cervicala si doi barbati, in coma, intubati. Elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo in jurul orei 9.00, ranitii fiind dusi la spital.

Celalalt elicopter al MAI, care a decolat de la Tulcea la ora 7.25, a transportat la Bucuresti un copil de cinci ani ranit grav in accident. Elicopterul a aterizat in jurul orei 8.30, in zona Aparatorii Patriei, la Detasamentul de Pompieri, de unde copilul ranit a fost preluat cu o ambulanta si dus la Spitalul Bagdasar-Arseni.

Copilul este in coma, ventilat mecanic, avand traumatisme cranian si toracic.

Sapte persoane si-au pierdut viata in accidentul petrecut, joi seara, pe DN 22, in dreptul localitatii tulcene Cataloi, iar opt au fost ranite. Patru dintre raniti, un copil de cinci ani, o femeie cu fractura cervicala C6 si C7, precum si barbati, in coma, intubati, au fost adusi cu elicopterele la spitale din Bucuresti.

08:00 Potrivit medicilor de la Spitalul Judetean Tulcea, unde au fost transportate noua persoane ranite, in urma accidentului si-au pierdut viata sapte persoane, dintre care sase au fost gasite moarte la locul accidentului, iar a saptea a murit la spital, avand hemoragie interna, cu ruptura de rinichi si ficat.

"La Spitalul Judetean Tulcea au fost aduse noua persoane ranite, din care patru in coma, intre acestea fiind un copil de cinci ani si o femeie cu fractura cervicala C 6 si C7.", a declarat directorul medical al Spitalului Judetean Tulcea, dr. Zaharcu Neviser.

Potrivit aceleiasi surse, in accident a mai fost ranit un copil in varsta de zece ani, care are traumatism cerebral grav si este tot in coma.

Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a declarat, joi noapte, ca accidentul de la Cataloi, din judetul Tulcea, a fost foarte grav si ca a tinut legatura cu colegii de la Tulcea.

"La solicitarea lor, a Consiliului Judetean si a Prefecturii Tulcea deja doua elicoptere de la MAI - un elicopter SMURD pentru o persoana si un altul mare, de Politie, care poate lua trei targi, vor fi trimise in urmatoarele 30 de minute catre Tulcea, unde aeroportul a fost deschis special. Patru persoane ranite vor fi aduse la Bucuresti. Starea lor este foarte grava. La ora actuala, echipaje medicale de la Spitalul Floreasca din Capitala sunt deja in drum spre unitatea de aviatie de unde pleaca elicopterele si in jumatate de ora sper sa fie in drum catre Tulcea", a spus Arafat.

Acesta a spus ca, deocamdata, nu poate preciza la ce spitale vor fi aduse victimele, dar ca acest lucru il vor stabili echipajele medicale care le vor evalua starea de sanatate si care ii vor distribui in spitalele unde se va impune, in functie de ranile pe care le au.

Potrivit informatiilor de la fata locului, in accident au fost implicate trei masini foarte puternice, doua Audi, A 6 si A 8, si un BMW, din primele date reiesind ca accidentul s-a petrecut din cauza vitezei excesive. In urma accidentului, una dintre masini s-a rupt in doua, o parte luand foc.

Primele informatii arata ca doua din cele trei masini ar fi facut intrecere pe o strada des folosita de amatorii de viteza, in timp ce a treia masina se indrepta spre Tulcea.

COMUNICATUL SPITALULUI CLINIC DE URGENTA FLOREASCA

Referitor la misiunea de salvare aeriana efectuata in cursul zilei de 10.08.2012 de echipaje ale SMURD Bucuresti cu aeronave operate de Inspectoratul General de Aviatie al Ministerului Administratiei si Internelor va comunicam urmatoarele:

- solicitarea de interventie din partea Domnului Subsecretar de Stat Dr. Raed Arafat a fost inregistrata la orele 23:04 in Dispeceratul ISU-SMURD Bucuresti;

- echipele de interventie (o parte dintre ele fiind mobilizate de la domiciliu) au ajuns la baza aeriana Baneasa si au devenit operativi incepand cu ora 00:30;

- din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, decolarea a fost posibila la ora 05:25 aeronavele aterizand la Tulcea la 06:35.

- dupa preluarea victimelor aeronavele au decolat la orele 07:22 si respectiv 07:50 aterizand la Bucuresti la orele 08:30 si respectiv 09:00;

- victima M /4 ani cu diagnosticul POLITRAUMATISM. TRAUMATISM CRANIO-CEREBRAL GRAV. COMA POST-TRAUMATICA. TRAUMATISM TORACIC a fost preluata de o Unitate de Terapie Intensiva Mobila si transportata la Spitalul Clinic de Urgenta “Bagdasar-Arseni”

- celelalte 3 victime au fost preluate de o Autospeciala de Transport Personal si Victime Multiple si transportate dupa cum urmeaza:

-> M /20 ani cu diagnosticul POLITRAUMATISM. TRAUMATISM CRANIO-CEREBRAL GRAV. TRAUMATISM TORACIC. FRACTURI DESCHISE MEMBRE INFERIOARE. SOC TRAUMATIC SI HEMORAGIC;

-> M /32 ani cu diagnosticul POLITRAUMATISM. TRAUMATISM CRANIO-CEREBRAL MEDIU. TRAUMATISM TORACIC
la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti;

-> F /34 ani cu diagnosticul TRAUMATISM CRANIO-FACIAL. TRAUMATISM COLOANA VERTEBRALA CERVICALA CU FRACTURA C6 la Spitalul Clinic de Urgenta “Bagdasar-Arseni”.

- echipajele SMURD Bucuresti care au asistat victimele pe parcursul transportului aerian si terestru le-au predat unitatilor sanitare primitoare in stare stabila;

- precizam totodata ca datorita gravitatii leziunilor, potentialului evolutiv si functiilor vitale instabile, evacuarea aeriana era singura optiune posibila pentru a putea transporta victimele in conditii de siguranta la unitatile sanitare primitoare;

- pentru aceasta misiune pa langa echipajele SMURD aflate in alarma au fost mobilizati din personalul aflat de garda la domiciliu un numar de 3 medici si 4 asistenti ai UPU-SMURD Bucuresti;

- ca mijloace de salvare aeriana a fost folosit elicopterul SMURD Bucuresti si un elicopter din gama Mi8 /17 pus la dispozitie de Inspectoratul General de Aviatie al Ministerului Administratiei si Internelor.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Doi barbati din Alba s-au convins ca miracolele exista
Doi barbati din Alba s-au convins ca miracolele exista

In aceasta dimineata, masina in care se aflau doi barbati din Alba, a fost lovita in plin de un tren si tarata zeci de metri. Totusi, in ciuda impactului violent, oamenii au scapat aproape nevatamati!

Trei persoane si-au pierdut viata si alte trei au fost ranite intr-un accident langa Timisoara
Trei persoane si-au pierdut viata si alte trei au fost ranite intr-un accident langa Timisoara

A treia persoana implicata in accident a murit in drum spre spital. 

Un baietel de trei ani din Sibiu a cazut intr-o gura de canal lasata descoperita
Un baietel de trei ani din Sibiu a cazut intr-o gura de canal lasata descoperita

Parintii unui baietel de 3 ani din Sibiu au trecut prin clipe de spaima. Se intorceau de la piata cand cel mic a disparut dintr-o data intr-o gura de canal ramasa descoperita.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu. Nu sunt victime | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu. Nu sunt victime | VIDEO

O explozie a avut loc, vineri dimineață, la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.  

Primele imagini din locul în care a căzut o dronă militară în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor
Primele imagini din locul în care a căzut o dronă militară în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit joi seară pe un câmp, la aproximativ 15 kilometri de oraș, în Insula Mare a Brăilei.

România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara
România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara

A început numărătoarea inversă până la intrarea României în spațiul Schengen aerian și maritim. În noaptea de sâmbătă spre duminică se vor schimba regulile, iar autoritățile fac ultimele pregătiri.