40 de turisti s-au ratacit in Parang din cauza viscolului. Operatiune de salvare in conditii extreme

Ultima actualizare: 03-12-2015 00:06

Operatiune dificila in Muntii Parang, luni la pranz, dupa ce 40 de turisti au ramas blocati pe un traseu montan si nu au mai putut face un pas, dupa ce vremea s-a inrautatit brusc.

Jandarmi si salvamontisti au plecat in cautarea lor si au reusit sa ii aduca teferi, la baza, dupa aproximativ doua ore. De partea cealalta a versantului, la Ranca, vantul puternic a doborat un brad peste un autoturism. De altfel, meteorologii au emis o informare de vreme rea, care este valabila pana marti dimineata.

Cei 40 de turisti erau pe unul dintre cele mai dificile trasee si se pregateau sa coboare, cand s-a pornit un viscol puternic: nu se mai puteau distinge nici marcajele traseului. Au cerut ajutor la 112, iar jandarmii si salvamontistii au plecat spre ei. Au reusit sa ii gaseasca dupa o ora si jumatate. Vantul sufla cu atata putere, incat pana si urmele salvatorilor erau acoperite de zapada viscolita, dupa numai doua minute.

La baza muntelui a fost amenajata o tabara de interventie medicala, insa din fericire toti turistii au scapat nevatamati. Doar o fata a suferit o usoara hipotermie.

Pe de alta parte, in statiunea Ranca, vantul a doborat un brad peste o masina, parcata pe drumul care duce spre statiune. Lucratorii intervin permanent in zona, pentru ca drumul de acces in zona sa ramana deschis.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO