350.000 de români au susținut Asociația „Dăruiește viață” în construirea noului spital pentru copii
350 de mii de români au susținut contruirea unui spital pentru copii, donând prin SMS sau direcționând 20% din impozitul pe profit, iar Asociația „Dăruiește Viață” privește proiectul pe termen lung.
Medicii de la Spitalul „Marie Curie” vor fi susținuți de Asociație să plece la pregătire în străinătate. O parte din specialiștii secției de nefrologie, de pildă, au ajuns deja în clinici din Statele Unite ale Americii.
Patru ani, 350 de mii de donatori și o investiție de 30 de milioane de euro stau la baza celui mai ambițios proiect din domeniul sanitar din ultimii 30 de ani.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Carmen Uscatu, cofondatoarea Asociația „Dăruiește viață”: „E un spital al premierelor, e primul bloc operator cu pereți în sticlă pentru reducerea infecțiilor, este primul compartiment de terapie intensiva cu camere individuale, e prima secție de radioterapie dedicată copiilor și este, de fapt, primul spital unde pacientul va putea fi tratat multidisciplinar”.
7.000 de companii din toată țara au ales să susțină acest proiect direcționând 20% din impozitul pe profit anual. Potențialul acestei facilități fiscale este de 800 de milioane de euro. În noul spital, construit după cele mai noi standarde, pacienții vor avea saloane individuale în secția de terapie intensivă, o premieră în România.
Carmen Uscatu: „Fiecare pacient va avea propriul salon, bineînteles, canapele pentru părinți. Scopul e același, de a reduce rata infecțiilor. E mai mult decât un salon, e extrem de prietenos și e un loc care va da siguranță”.
Odată ce mutarea secțiilor din vechiul spital va avea loc, „Dăruiește Viață” își propune să ivestească și în trainingul cadrelor medicale. Primul pas a fost făcut în secția de nefrologie, unde o parte din personal a plecat în America să învețe de la cei mai buni.
Dr. Andrei Căpitănescu: „Aici noi am făcut în urmă cu două luni, au venit trei medici și momentan a plecat o asistentă și sperăm să mai trimitem echipa de la hemodializă”.
În secția de nefrologie, asociația a cumpărat și două aparate de dializă de ultimă generație. Ana Maria are 17 ani și este unul dintre copiii care de trei ori pe săptămână vin la spital.
Ana Maria: „E greu foarte greu, eu cu mama m-am mutat în București pentru că era infernal drumul, iar fratele cu tata au rămas la Severin și mi-e foarte dor de ei”.
În urmă cu trei ani a făcut un transplant de rinichi. Unchiul a fost donator, dar corpul a respins organul transplantat. Acum, așteaptă o minune.
Ana Maria: „Să fac transplant, să plec acasă. Mă bucur că am primit aparetele astea, e o nouă speranță, e altceva”.
Secția de nefrologie se va muta în noua clădire pe care „Daruiește viață” își propune să o construiască tot din donații. Iar firmele pot ajuta până pe 31 decembrie, descărcând formularul de pe site-ul daruiesteviata.ro.