34 de solicitanți de azil din Iran și Irak, prinși când încercau să fugă din România

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Migranti prinsi la frontiera

34 de migranți din Iran și Irak care încercau să iasă ilegal din țară, ascunși în interiorul unui automarfar, au fost depistați, miercuri, de polițiștii de frontieră de la Nădlac II.

Șoferul TIR-ului înmatriculat în Bulgaria, un cetățean bulgar în vârstă de 51 de ani, era însoțit de un cetățean francez de origine turcă, în vârstă de 59 de ani. Conform documentelor de însoțire a mărfii, acesta transporta paleți cu șervețele pentru o firmă de Germania.

„Procedându-se la exploatarea datelor din analiza de risc specifică, poliţiştii de frontieră arădeni au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în interiorul camionului au fost descoperite ascunse 34 de persoane, dintre care 19 bărbaţi, opt femei şi şapte minori, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, iar copiii între 3 şi 7 ani”, a precizat Poliția de Frontieră.

Verificările preliminare au relevat faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Iran şi Irak, înregistraţi ca solicitanţi de azil în România.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO