Un polițist acuză autoritățile că nu i-au oferit consiliere, după o intervenție dificilă: „Există tot timpul un stres”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 02 Mai 2018 16:49
Categorie: Stiri actuale

Un poliţist îi acuză pe şefii lui nu i-au oferit asistența de care avea nevoie, după ce a fost victima unui scandal, într-o intervenţie pe teren.

Ca să calmeze un scandalagiu, agentul a fost nevoit să tragă mai multe focuri de armă şi s-a aflat în pericol de moarte. A doua zi, însă, a fost chemat la muncă, deşi ar fi avut nevoie de consultanţă psihologică, juridică şi medicală, susţine el. Un coleg din aceeaşi misiune, jandarm, a beneficiat de toate acestea.

Florian lucrează de 24 de ani în Poliţie. În noaptea de Înviere, împreună cu un jardarm, a răspuns unei sesizări pentru deranjarea ordinii publice într-un cartier din Bistriţa.

Acolo, scandal mare. Unul dintre bărbaţi a început să arunce cu pietre şi bucăţi de lemn în agenţi, iar în replică aceştia au folosit spray-uri lacrimogene. Cum individul era tot mai agresiv, poliţistul l-a somat, apoi a tras șase focuri de armă în aer şi alte două în tocul uşii.

Agent-șef principal Florian Râpaș, IPJ BN: „A aruncat înspre noi un par tip suliţă, cu vârf ascuţit, care a trecut razant pe lângă capul jandarmului. Am efectuat din stradă trei focuri de avertisment în plan vertical, conform legii, momentul în care a zburat pur şi simplu un scaun de lemn înspre jandarm, lovindu-l în picior. Am tras două focuri direct înspre tocul uşii."

Localnică: „Eram în pat şi am auzit împuşcături şi atunci am ieşit pe geam şi am văzut multă lume pe geam am văzut poliţia cum îndrepta cu pistolul spre casă."

A doua zi agentul a fost chemat la serviciu ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Acum omul s-a plâns oficial că şefii nu i-au oferit asistenta juridică, psihologică sau medicală.

Agent-șef principal Florian Râpaș, IPJ BN:Există tot timpul un stres care survine post eveniment. Eu trebuia să fiu consiliat, să fiu întrebat pot să efectuez serviciul următoarea zi. Nu m-a întrebat nimeni."

De partea cealaltă jandarmul implicat în acelaşi scandal a primit asistența de care a avut nevoie şi abia după aceea s-a întors la muncă.

Georgeta Căşvan, purtător de cuvânt IJJ BN: „Acesta s-a prezentat le un medic de medicină legală, fiindu-i acordate 1-2 zile de îngrijiri medicale. Psihologul unităţii a stat de vorbă cu dânsul chiar imediat după faptă, dar nu a fost nevoie de consiliere psihologică."

Conducerea Poliţiei nu comentează acuzaţiile şi lasă decizia în seama judecătoriei.

Agentul de poliţie a fost vizitat de psihologul unităţii abia după ce acesta s-a plâns de lipsa de reacţie a şefilor lui, la trei zile de la intervenţie. Omul este cercetat disciplinar, aşa cum impune procedura, după ce un agent face uz de armă la o intervenţie.

Poliţistul a făcut o sesizare inclusiv la ministrul de Interne, Carmen Dan, care va trimite la Bistriţa corpul de control săptămâna viitoare. Este nemulţumit şi de faptul că în urma ultrajului agresorul nu a fost reţinut nici măcar pentru 24 de ore. Acesta a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Bărbații care au atacat cu toporul un polițist, cercetați în libertate
Polițist de la trupele speciale, atacat cu toporul după ce i-a luat apărarea soției
Un poliţist a fost bătut de patru bărbaţi, în Mangalia, pentru că a vrut să-și apere soția
VIDEO PROTVPLUS.RO