21 de copiii, intre care unul de doar cateva luni, au fost salvati de la inec de politistii romani in Marea Egee

Ultima actualizare: 23-05-2016 07:03

Minorii se aflau in doua barci care pluteau in deriva incarcate cu refugiati din Siria, Irak sau Afganistan.

Pe nava politistilor de frontiera romani au urcat in total 98 de persoane, iar un barbat de 40 de ani avea grave probleme de sanatate.

Politistii de frontiera romani au reperat barcile gonflabile la aproximativ 7 kilometri distanta de tarmul Turciei. Nu se stie de cat timp se aflau refugiatii pe mare, insa in momentul cand au vazut barca salvatorilor, oamenii au inceput sa strige cu disperare dupa ajutor.

La bord au fost urcati 42 de copii si femei, si 56 de barbati. Starea unuia dintre ei, un barbat de 40 de ani, era atat de grava, incat a fost nevoie de interventia de urgenta a unei nave portugheze. Omul fusese operat de curand, se simtea foarte rau si avea dureri.

A fost dus imediat la spital, in timp ce restul grupului a fost transportat in portul insulei Chios. Acolo, migrantii au fost preluati de autoritatile elene care au inceput procedurile de identificare si analizeaza cererile de azil.

Chiar la finalul lunii trecute o ambarcatiune plina cu 67 de persoane a fost recuperata din largul marii tot de politistii nostri. Si atunci erau in pericol 26 de copii.

Autoritatile se asteapta ca numarul refugiatilor din tari precum Siria, Irak, Afganistan sau Palestina sa creasca, odata cu apropierea verii. In final, migrantii vor ajunge in centrele speciale din tarile membre ale Uniunii Europene.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO