20.000 de jetoane, ridicate dintr-o sala de poker de politisti. Ce era inscriptionat pe ele
La ultimele perchezitii facute la un club de poker din Capitala, anchetatorii au ridicat 20.000 de jetoane, despre care exista suspiciuni ca ar fi fost folosite pentru jocuri de noroc ilegale.
Patronul clubului de poker respinge insa acuzatiile. Politistii au banuiala ca in Bucuresti au fost organizate turnee de poker ilegale asa ca au descins la un club din Capitala. Au gasit acolo 20.000 de jetoane inscriptionate cu denumirea unui cazino inchis in urma cu 4 ani.
"Au oprit jocurile, au facut inventarul casieriei, s-au ridicat diferite inscrisuri, pe care le-am pus la dispozitie, noi neavand niciodata ce sa ascundem, s-au ridicat din depozit zeci de mii de jetoane pe care noi nu le-am folosit niciodata, le am de ani de zile", a declarat proprietarul clubului de poker.
Anchetatorii suspecteaza ca o parte din banii rulati in timpul jocurilor de poker nu ar fi fost inregistrata in contabilitate. Statul a fost astfel pagubit, doar intr-un singur caz, cu peste 100.000 de euro.
Piata legala de poker din Romania se ridica la 10 milioane de euro anual, excluzand jocurile online, si reprezinta intre 2 si 5% din piata totala de jocuri de noroc de la noi.
"In cazinouri se joaca poker la un nivel mai mare, undeva intre 50 si 100 de euro. Adica un jucator joaca intr-o seara un 3-4000-5000 de lei pe seara", a declarat Sorin Constantinescu, presedinte Asociatia Cazinourilor Romania.
In Romania sunt 10 operatori de jocuri de noroc cu acest tip de activitate, care detin 15 cluburi de poker. Organizatorul isi ia un comision din fiecare castig al unui jucator, intre 1 si 5%, in functie de mize.
"Apoi organizatorul plateste taxele specifice unui agent economic in Romania; 16% impozit pe profit si alte tipuri de taxe. Jucatorului i se retine impozitul la sursa", a declarat Odeta Nestor, presedinte Oficiului National pentru Jocuri de Noroc.
In Romania sunt aproximativ 100.000 de jucatori de poker, potrivit Asociatiei Cazinourilor din Romania.