Titularizare 2019. Notele anunță o generație slabă. Explicația unei tinere cu 5 pe linie
12 aspiranţi la titlul de profesor au luat, la examenul de titularizare, 1 curat! Cu alte cuvinte nu au fost în stare să rezolve niciun subiect, timp de 4 ore.
Practic, după doi ani în care notele au fost tot mai bune, de această dată se pregăteşte să ajungă la catedră o generaţie slab pregătită! Numai 46 la sută dintre participanţi au luat peste 7.
1,1. Atât a luat, la proba scrisă, un domn care a visat să predea istorie. 1,30 au primit mai multe educatoare. Cu 5 pe muchie, o tânără poate preda ca suplinitoare.
Alegeri 2024
20:17
Ludovic Orban se retrage din cursa prezidențială și își anunță susținerea pentru Elena Lasconi. Reacția candidatei USR
19:41
Nicuşor Dan: Ar fi bine să rămână un singur candidat al partidelor de dreapta la prezidenţiale
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
Candidată: ”Totul a fost ok, e ok.”
92 de înscrişi au obţinut 10 curat. 46,8% au peste 7, deci au luat examenul. Rezultatul e însă mai slab ca în anii trecuţi. O angajată în corporaţie se lauda cu 9,50 şi îşi va schimba cariera.
Candidat: ”Cultura civică, asta vreau să predau, este primul an în sistem. Pentru cine a lucrat într-o corporaţie sau într-o multinaţională ca mine după 40 de ani zici dom'le e destul de greu să lucrezi 12 ore pe zi”.
Tatăl unui pianist care vrea să devină profesor mărturiseşte care e atracţia.
Salariile au ajuns la 4000 de lei pentru un debutant. Şi totuşi, examenul luat nu garantează un post de titular, adică angajarea pe termen nelimitat pentru cei care nu predau materii principale.
La cel mai mare test anual de angajare s-au înscris 27.600 de candidați, dar peste 4000 au dat bir cu fugiţii înainte de a intra în sală. 24 de candidaţi au fost daţi afară, prinşi cu telefoane şi fiţuici ascunse în mâneci, penare şi buzunare. Au ratat astfel şansa de a-i învăţa din toamnă pe copii înalte valori morale.
Pentru că, dincolo de ce ştie profesorul, e important să comunice adaptat şi eficient cu elevii. Înainte de a ajunge cu catalogul sub braţ, candidaţii fac şi un curs de metodică şi pedagogie de câteva luni, dacă nu l-au urmat deja în facultate.
Reporter: Ce notă aţi luat?
Candidat: 8. Este primul an când voi intra în învăţământ.
Culmea, pe o parte din cei 3750 picaţi cu medii sub 5 îi vom găsi la şcoală în septembrie! În ultima categorie... personal fără studii, cu care Ministerul Educaţiei cârpeşte locurile goale, în care nu ajung nici măcar pensionari. Repartizarea pe posturi se face, în ultima zi de iulie, în şedinţe publice, în fiecare judeţ. Concurenţii cu note mari au prioritate în a alege unde să predea.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!