(P) Norina Gâvan, CEO Wörwag Pharma România: Am lansat un program de susținere pentru studenții farmaciști

Ultima actualizare: 14-12-2020 17:13
(P) Norina Gâvan, CEO Wörwag Pharma România: Am lansat un program de susținere pentru studenții farmaciști
StirilePROTV

În contextul actualei pandemii, când atât industria farmaceutică, cât și viețile tuturor sunt încercate, incertitudinile legate de piața muncii afectează din plin generația tinerilor farmaciști.

 

Pentru a le veni în ajutor, compania farmaceutică Wörwag Pharma a lansat un program de susținere și orientare profesională dedicat studenților farmaciști: WÖRWAG STARt UP.

Norina Gâvan, CEO Wörwag Pharma România, explică ce urmărește acest program și cum l-au primit studenții.

Ne-am stabilit ca prioritate pentru următorii trei ani investiția în imaginea și rolul farmacistului în comunitate. Pentru că, din punctul nostru de vedere, farmacistul este un prieten al nostru, al comunității, un profesionist în domeniul sănătății bine pregătit, capabil să ofere sfaturi și să facă recomandări. De cele mai multe ori, farmacistul face acest lucru cu empatie. Pentru că aceasta este vocația lui, să asculte și să îngrijească.
În slujba acestei misiuni, am inițiat WÖRWAG STARt UP, un program de instruire destinat studenților de la Facultatea de Farmacie. Acest program își propune să le ofere viitorilor farmaciști acces la programe de orientare profesională de cea mai bună calitate, experiențe care să completeze cunoștințele acumulate în facultate și să le ofere o perspectivă completă despre profesia de farmacist
”, a declarat Norina Gâvan, CEO WÖRWAG Pharma România.

Programul a fost lansat odată cu începerea anului universitar, iar prima etapă se desfășoară online, urmând ca din 2021 să fie implementată și partea practică, aplicată a proiectului.

Campania s-a bucurat de un interes crescut din partea studenților, care au mărturisit că astfel de programe îi ajută în conturarea carierei.

WÖRWAG STARt UP are două componente: „Ambasador” și „Internship”, care le oferă studenților ocazia de a deprinde și cunoștințe practice în farmacii (programul „Ambasador”) sau în companii din industria farmaceutică (programul „Internship”).

Studenții la Farmacie care se înscriu până la sfârșitul anului 2020 primesc acces gratuit la Harrison Assessments, un instrument internațional de orientare și dezvoltare în carieră recunoscut pentru performanțele sale. Detalii despre înscriere se găsesc pe platforma dedicată.

WÖRWAG Pharma este o companie farmaceutică germană cu activitate în 37 de țări de pe 5 continente, specializată în producția de medicamente și suplimente alimentare pe bază de vitamine, minerale și oligoelemente.

In anul 2021 compania aniversează 50 de ani pe piață - ani dedicați oamenilor, ani în slujba sănătății. WÖRWAG Pharma este specializată în prevenția și tratamentul diabetului zaharat, a neuropatiei diabetice, a bolilor cardiovasculare, gastroenterologice și a altor boli metabolice.

WÖRWAG Pharma activează în România din 1998 și face parte din top 25 de producători de medicamente. Compania este implicată și în activități de educare a persoanelor cu diabet zaharat și a profesioniștilor din domeniul sănătății, pentru creșterea gradului de conștientizare a neuropatiei diabetice și prevenția piciorului diabetic.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO