(P) 8 avantaje ale utilizării unui ceas inteligent

Ultima actualizare: 10-06-2021 12:15
ad

Un ceas inteligent este un ceas de mână cu ecran tactil care poate fi conectat la un telefon prin Bluetooth sau WiFi.

Există și modele care nu necesită o conexiune telefonică pentru a funcționa. La fel ca ceasurile de mână tipice, ceasurile inteligente indică ora. Cu toate acestea, un ceas inteligent face mai mult decât atât; oferă mai multe funcții similare cu un smartphone.

Smartwatch vs Smartphone

 

Smartphone-urile pot face multe dintre lucrurile pe care le puteți face cu un ceas inteligent, dar ceasurile inteligente sunt mai potrivite pentru anumite situații, în funcție de circumstanțe.

În timp ce conduceți o mașină sau o bicicletă, este mult mai convenabil să verificați notificările de pe ceasul inteligent decât să încercați să vă scoateți telefonul din buzunar. Este plăcut să vedeți, de exemplu, numele apelantului înainte de a răspunde la telefon prin setul cu cască Bluetooth.

Smartphone-urile vin cu GPS încorporat, dar ar putea fi mai convenabil să nu vă luați telefonul cu dvs. când alergați, ci să utilizați ceasurile inteligente cu GPS încorporat pentru a urmări durata și viteza alergării.

Ceasurile inteligente au, de asemenea, funcții pe care smartphone-ul dvs. pur și simplu nu le are, de exemplu, monitorizarea ritmului cardiac. Măsurătorile de la încheietura mâinii au devenit foarte precise. De asemenea, un ceas inteligent precum un Apple Watch vă urmărește activitatea în timpul zilei și vă pot provoca să mergeți mai mult și să folosiți scările în loc de lift. Urmărirea mișcării și a ritmului cardiac face posibilă obținerea automată de informații despre timpul și calitatea somnului, care pot fi benefice și vă permit să vă asigurați că dormiți suficient și că vă culcați la timp.

Iată alte 8 avantaje ale utilizării unui ceas inteligent.

Fitness și sănătate

 

Ceasurile inteligente sunt instrumente valoroase pentru urmărirea fitnessului. Acestea sunt echipate cu funcții care îmbunătățesc stilul de viață, cum ar fi pedometrele, care numără numărul de pași pe care un utilizator îi face pe parcursul zilei. De asemenea, au un monitor al ritmului cardiac pentru monitorizarea ritmului bătăilor inimii în timpul exercițiilor. Ceasurile inteligente oferă alte instrumente de fitness și sănătate, inclusiv monitoare de somn pentru monitorizarea calității și cantității de somn pe care o primește un utilizator, monitoare EKG și monitoare de tensiune arterială.

Găsirea telefonului și a cheilor

 

Plecați la o întâlnire urgentă sau vă pregătiți pentru un zbor și brusc nu vă puteți găsi cheile sau telefonul - cu toții am trecut prin această situație. Cu funcția „Găsește-ți telefonul” de pe ceasurile inteligente, vă puteți localiza rapid telefonul în câteva secunde. Telefonul va începe să sune la volum maxim după ce inițiați smartwatch-ul.

Pentru a utiliza ceasul inteligent pentru a găsi o cheie, tot ce aveți nevoie este să atașați un localizator specializat la cheia dvs., să instalați aplicația pe ceasul inteligent și să faceți clic pe el oricând doriți să vă găsiți cheia.

Redarea muzicii

 

Puteți reda muzică cu un ceas inteligent cu sau fără telefon. Utilizatorii pot reda muzică cu un smartwatch conectându-l la un telefon și selectând muzică din catalogul de muzică. Noile modele de ceasuri inteligente au acum o caracteristică care permite utilizatorilor să redea muzică pe ceasul inteligent direct, fără a se conecta la un telefon. Cu o conexiune celulară sau WiFi, utilizatorii pot descărca și reda muzică acum pe smartwatch, fără a avea nevoie de un telefon.

Navigare

 

Ținerea telefonului ridicat pentru a verifica indicațiile de orientare poate fi un pic greoaie. Navigarea cu un telefon în timp ce mergeți cu bicicleta sau la volan distrage atenția șoferului și este adesea ilegală în multe locuri. Ceasurile inteligente elimină pericolul unei atenții împărțite; vă oferă direcția pe care o căutați chiar pe încheietura mâinii. Apple Watch, de exemplu, oferă direcție prin diferite vibrații care indică dacă trebuie să virați la dreapta sau la stânga.

Efectuați și primiți apeluri

 

Cu ceasul inteligent conectat la un telefon, îl puteți utiliza pentru a efectua și primi apelurile de pe telefonul dvs. De asemenea, utilizatorii pot efectua apeluri fără ca smartwatch-ul să fie conectat la un telefon. Unele modele de ceasuri inteligente au un port pentru cartela SIM care permite utilizatorilor să efectueze și să primească apeluri numai cu ceasurile lor inteligente.

Notificări

 

Ceasurile inteligente oferă utilizatorilor ușurința de a accesa notificările telefonului de la încheietură. Notificările de pe rețelele sociale, aplicațiilor și notificările de mesaje pot fi accesate din ceasuri inteligente după conectarea la un smartphone. Aceasta înseamnă că utilizatorii pot rămâne la curent cu o întoarcere a încheieturii mâinii.

Detectarea căderilor și apel de urgență

 

Ceasurile inteligente au acum o caracteristică care detectează căderile printr-un senzor. Când senzorul detectează o cădere, sună imediat o alarmă pentru utilizator. Dacă utilizatorul nu răspunde la alarmă într-un timp scurt, ceasul inteligent efectuează automat un apel de urgență pentru ajutor. Această caracteristică poate fi deosebit de utilă pentru persoanele în vârstă, care sunt adesea mai susceptibile la căderi.

La modă

 

În afară de a face lucrurile inteligente menționate până acum, ceasurile inteligente sunt piese la modă care pot eleva stilul personal al purtătorului, adăugând o notă de clasă și rafinament. Ele sunt adesea un complement excelent pentru accesorii sau bijuterii mai tradiționale. Majoritatea ceasurilor inteligente le oferă utilizatorilor libertatea de a schimba cureaua, pentru a se potrivi cu ținutele lor.

În cele din urmă, ceasurile inteligente sunt ca extensiile de smartphone care sunt ușor accesibile. Faptul că sunt legate permanent de încheietura mâinii le face o modalitate ușoară de a rămâne conectat din mers și de a accesa diferite aplicații.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO