1 Decembrie: Afacerea buna trece criza rea!

Ultima actualizare: 31-10-2012 19:44

In vremuri de restriste, cand totul in jur pare sa se prabuseasca, romanul are un obicei care, paradoxal, il salveaza: se resemneaza mioritic.


In timp ce angajatorii italieni si spanioli dau faliment sau se pregatesc de vremuri grele, romanii plecati peste hotare se intorc, incet, incet, acasa. Unii cu bani, altii cu experienta, multi cu amandoua, revin in Romania ca sa astepte aici sfarsitul crizei. Stiu sigur ca din toate meseriile lumii, vor putea face macar una. Asa au supravietuit mereu: readaptandu-se dupa nevoie.

Cand toata lumea se pregateste sa intre cu capul inainte in criza mondiala, sa stranga cureaua si sa-si planga de mila, maramuresenii din comuna Moisei petrec si au motive de bucurie. Cat au putut au muncit peste granita. Cand nu s-a mai putut, s-au intors acasa sa cheltuiasca banii italienilor, spaniolilor, francezilor, bani facuti in toata Europa.

Acum, in Spania, norocul s-a terminat, iar criza i-a intors acasa, unde si-au deschis o afacere.

O hora a castigatorilor. Cand ii vezi, ai zice ca peste acesti oameni a dat norocul. Ei stiu insa un lucru: norocul ti-l cauti si daca se intampla sa nu-l gasesti, atunci ti-l faci. Au muncit si nu le-a fost usor, au adus bani acasa. Acum si-au deschis afaceri si au convingerea ca totul pe lume e ciclic: criza va disparea, iar intr-o zi, spaniolii si italienii vor veni sa munceasca pentru ei.

Goniti de situatia financiara din vestul Europei, stomatologii romani se intorc acasa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO