Cum se impaca romanii cu un serial interzis minorilor. "N-au nicio problema cu FUCK, dar cum apare un organ, ii apuca amocul"
Bogdan Mirica, scenaristul serialului Umbre, produs de HBO, a povestit pentru StirileProTV.ro ce inseamna sa faci un serial interzis minorilor in Romania si de unde s-a inspirat pentru cele mai violente secvente din serial.
Cand HBO a dat lovitura in Statele Unite cu cel mai cunoscut serial al sau din istorie, The Sopranos, cheia a stat in primul rand in autenticitatea personajelor si a situatiilor. Unul dintre producatorii show-ului povestea pentru Vanity Fair in 2012 ca agentii FBI au interceptat discutii intre mafioti adevarati ce urmareau serialul si care se mirau de cat de mult se apropie acesta de realitate. Mai mult, mafiotii erau convinsi ca unul de-al lor a dat toate detaliile producatorilor.
Umbre nu este un serial inspirat de Sopranos, chiar daca scenaristul recunoaste ca acesta ramane unul dintre serialele sale preferate. Are totusi un lucru in comun cu celebrul serial american: ambitia de a se apropia cat mai mult de realitate.
"Am asistat la batai cu topoare si am fost implicat in niste altercatii cu bate si cutite dar nimeni nu a murit", isi aminteste Bogdan Mirica, scenaristul serialului Umbre de la HBO. Realitatea strazilor din Capitala a fost o sursa de inspiratie pentru el atunci cand si-a definit personajele, dar recunoaste ca nu s-a grabit sa faca abuz de asemenea scene de violenta.
"Pana la urma intr-un film de genul asta ce te tine in priza nu e in sine actul de violenta, cat anticiparea actului. Lucrurile trebuie puse in scena, pregatite, pentru ca altfel risti sa ai o inflatie de cafteli si sange pana publicul se plictiseste", mai spune Bogdan.
Pentru a fi cat mai autentic, Bogdan Mirica si-a pus propriul genunchi la bataie. "Ii aratam unui actor cum sa loveasca cu genunchiul o portiera de masina si m-am trezit in 10 minute cu un hematom de marimea unui pumn".
Cat despre limbajul folosit in serial....
"Mai exista carcotasi care spun ori ca sunt prea multe injuraturi ori ca sunt cautate. Ideea e ca am incercat sa creez un limbaj posibil al lumii asteia, nu sa-l reproduc fidel unu la unu. Daca era asa, dialogurile ar fi fost neinteligibile si repetitive. Pudibonzii n-au nici o problema ca in filmele straine apare FUCK la fiecare doua secunde dar la noi cum apare un organ, cum ii apuca amocul".
Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.