Prințul Filip, interviu exclusiv pentru John Florescu: "A cunoscut-o pe Ana la nunta mea. Nu ştiam ce se înfiripă între ei"

×
Codul embed a fost copiat

Prinţul consort Philip, Duce de Edinburgh, soţul Reginei Elisabeta a Marii Britanii şi tatăl printului Charles, vorbește pentru prima dată despre vărul său, Regele Mihai.

În exclusivitate, pentru ProTV, autorul interviului, producătorul de film John Florescu, a oferit un fragment din discuția pe care a avut-o acum două luni cu Alteța Sa, despre Regele Mihai, și despre prietenia care i-a legat, încă din copilărie.

Prinţul consort Philip s-a născut în același an cu Regele Mihai, 1921. Au fost împreuna de mici si până în adolescență, iar Regele nostru s-a cunoscut cu viitoarea Regină Ana chiar la nunta Ducelui cu Regina Elisabeta a II-a, pe 20 noiembrie 1947.

Interviul audio a fost realizat de John Florescu, producătorul documetarului "Războiul Regelui", difuzat de ProTV anul trecut.

John Florescu, producătorul documentarului "Războiul regelui": "E o poveste amuzantă. Documentarul e difuzat pe ProTV și are un rating foarte bun și l-au difuzat din nou, apoi pentru a treia oară, cred. Și după asta primesc un telefon de la Palatul Buckingham, nu un telefon, un e-mail de la secretarul personal al Prințului Philip. Iar secretarul spune că în anumite cercuri a auzit despre acest film. Și mi-au spus "Prințul Philip ar dori să vă vadă". Și i-am spus că trebuie să știe că filmul a fost deja difuzat. Iar răspunsul a fost "cu toate astea Prințul vrea să vă vorbească. Veniți pe 20 octombrie, ziua pe care au ales-o, 12 ziua, poarta C, Palatul Buckingham. Și au spus "fără camere"!

Citește și
Regele Mihai - Castelul Peles
Cortegiul funerar al Regelui Mihai, întâmpinat la Palatul Regal de peste 1000 de persoane: "Monarhia salvează România"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Ducele de Edimburgh este cunoscut pentru discreția sa. Apare rareori în public și nu a mai acordat interviuri televizate în ultimii 60 de ani.

John Florescu, producătorul documentarului "Războiul regelui": "Am simțit că afecțiunea pentru vărul său era foarte reală. Am simțit că voia să fie sigur că ceea ce avea să spună despre vărul său, cel pe care l-a însoțit la Marea Neagră, va rămâne cumva în istorie, momentul va rămâne marcat."

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Umilințele la care Ion Iliescu l-a supus pe Regele Mihai, după Revoluție
Umilințele la care Ion Iliescu l-a supus pe Regele Mihai, după Revoluție

Regele a ajuns miercuri pentru totdeauna în țara în care a încercat de mai multe ori să revină după Revoluție ca să-și revadă poporul. În anii aceia, a îndurat, însă, umilințe greu de imaginat.

Cortegiul funerar al Regelui Mihai, întâmpinat la Palatul Regal de peste 1000 de persoane:
Cortegiul funerar al Regelui Mihai, întâmpinat la Palatul Regal de peste 1000 de persoane: "Monarhia salvează România"

De la aeroportul Henri Coandă, cortegiul funerar l-a purtat pe Regele Mihai în locul copilăriei sale: Castelul Peleş din Sinaia. Pe drum, mii de oameni şi-au înclinat fruntea şi au spus o rugăciune în gând pentru ultimul monarh al României.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.