Misterul dezastrului de la Hindenburg, rezolvat dupa 76 de ani: ce i-a ucis pe cei 35 de pasageri

Ultima actualizare: 26-05-2013 10:46
Hindenburg dezastru
Hindenburg dezastru

Misterul dezastrului de la Hindenburg a fost in sfarsit rezolvat la 76 de ani de la incidentul care a marcat practic incheierea epocii zepelinelor.

Cauza accidentului care a adus pe 6 mai, 1937 la moartea a 35 din cei 100 de pasageri si membri ai echipajului aflati la bord a fost electricitatea statica, a dezvaluit o echipa de experti care a investigat din nou cazul, relateaza dailymail.co.uk.

Potrivit acestora, dirijabilul ce purta numele fostului lider german Paul von Hindenburg, s-a incarcat electric in urma unei furtuni electrice, iar firele rupte sau blocarea supapei de gaz au dus la scurgerea hidrogenului in sistemul de ventilatie.

Atunci cand membrii echipajului de la sol au alergat dupa corzile de aterizare au legat direct la pamant dirijabilul cauzand o scanteie. Se crede ca focul a izbucnit in coada dirijabilului iar scurgerile de hidrogen ar fi amplificat scanteile provocate de descarcarile de energie statica.

Jem Stansfield, un inginer britanic in aeronautica si echipa sa de cercetatori din San Antonio, Texas au incendiat modele mai mici, de 24 de metri, pentru a afla cauza reala a celebrului dezastru. Scopul lor a fost acela de a desfiinta teorii senzationaliste ca cea a unui atac terorist sau cea care sustine ca dirijabilul a luat foc din cauza compozitiei chimice a vopselei in care a fost invelit.

S-au numarat si teorii ale conspiratiei ce au pus accidentul pe seama unui sabotaj. Capitanul dirijabilului Max Pruss, scapat cu viata din incendiu, in ciuda unor arsuri grave, a declarat ca era imposibil ca dirijabilul, aproape static, sa ia foc din senin. S-a spus chiar ca insusi Adolf Hitler ar fi comandat accidentul.

Dirijabilul, lung de 245 de metri, a luat foc atunci cand se pregatea de aterizare in New Jersey. In investigatiile initiale, cercetatorii nu s-au pus de acord asupra cauzelor scurgerii de gaze sau a declansarii scanteii care a dus la incendiu.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!