Imagini din Primul Razboi Mondial nemaivazute, gasite de un colectionar, intr-un aparat foto vechi

Ultima actualizare: 14-01-2013 02:05
fotografie Primul Razboi Mondial

Un colectionar de echipamente fotografice vechi a avut un extra bonus atunci cand a cumparat o camera de productie franceza dintr-un magazin de antichitati.

Bonusul a constat in fotografii nemaivazute pana acum din Primul Razboi Mondial, facute in Franta.

Anton Orlov a detaliat povestea norocoasei descoperiri pe blogul sau, Photo Palace, acolo unde pot fi vizionate toate cele opt fotografii recuperate din aparatul foto Jumelle Belllieni.

Orlov a spus ca recuperarea fotografiilor a fost un accident fericit, intervenit in mometul in care a curatat aparatul achizitionat recent. Cand a deschis capacul, a gasit negativele blocate intre placutele de sticla.

Cand m-am uitat la imaginile de pe negative a fost greu sa-mi dau seama ce reprezentau, dar dupa ce le-am scanat a devenit clar ca ele provin din timpul Primului Razboi Mondial si au fost facute undeva in Franta. Pur si simplu ador sa descopar imagini pe care nu le-a mai vazut nimeni niciodata”, a spus Anton Orlov.

Fotograful pasionat a facut o declaratie pentru Yahoo News prin email: “A fost o surpriza imensa pentru mine ca le-am gasit. Am gasit mai multe filme nedevelopate in aparate foto, insa acestea ar fi fost distruse definitiv daca ar fi fost expuse la lumina si chiar daca as fi incercat sa le developez”.

Doua din fotografii arata efectele razboiului: doi soldati stand langa o bomba mare si alti doi barbate calare langa ramasitele unui avion.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!