Cosmarul unei tinere care a postat poze topless pe Facebook: preotii cer sa fie ucisa cu pietre

27-03-2013 20:37


Tunisia

Un preot tunisian cere ca o tanara musulmana sa fie ucisa cu pietre pentru ca a postat pe Facebook poze cu ea goala, relateaza dailymail.co.uk.


Un grup ucrainian care lupta pentru drepturile femeilor, FEMEN, cheama la o "revolutie topless" in Tunisia dupa ce un preot musulman a solicitat condamnarea la moarte a unei adolescente ce pusese pe internet poze cu ea pe jumatate dezbracata.

In varsta de de 19 ani, Amina Tyler a creat indignare si revolta in Tunisia dupa ce a publicat pe pagina personala de Facebook poze topless. Tanara protesta pentru drepturile femeilor.

In imagini, adolescenta, activista a organizatiei FEMEN, fumeaza o tigara si apare goala, avand pe piept mesajul: "Corpul meu imi apartine". Presa internationala relateaza ca tanara a fost internata de parinti intr-un spital psihiatric din Tunisia.

Daca tanara a pus online pozele cu ea dezbracata in timp ce era in Tunisia va fi pedepsita cu inchisoare pana la 2 ani si cu plata unei amenzi. Liderii conservatori religiosi cer insa o pedeapsa mai dura. Ziarele din Tunisia l-au citat pe preotul Adel Almi spunand ca Amina Tyler merita condamnata la moarte:

"Dupa legile sfinte merita 80-100 de lovituri de bici, insa a comis o fapta mai grava de atat. Merita sa fie ucisa cu pietre si izolata pentru ca ce a facut este contagios. Este ca o persoana ce sufera de o boala care trebuie tratata", ar fi spus acesta.

Organizatia FEMEN, a carei pagina de Facebook a fost sparta de un hacker musulman care a publicat versete din Coran, a strans 10.000 de semnaturi si vrea sa transforme ziua de 4 aprilie intr-o zi de protest impotriva celor care au amenintat-o cu moartea pe Amina Tyler. Feministele din Ucraina cer o "primavara araba" si pentru drepturile femeilor din Tunisia. "Sanii nostri sunt mai letali decat pietrele voastre" este mesajul acestora.

 Protestele pentru drepturile femeilor in Tunisia au fost frecvente in aceasta tara, in ultima perioada.

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO