McDonald’s pierde un “razboi” important. Bucatarul Jamie Oliver scoate la iveala un detaliu socant
VIDEO.De ani de zile bucatarul Jamie Oliver incearca sa demonstreze ca reprezentantii McDonald’s recurg la un lucru care ar putea avea consecinte asupra sanatatii consumatorilor.
Acum, Oliver a castigat “razboiul”. Fast-food-ul a fost obligat sa-si recunoasca greseala.
In cadrul emisiunii sale culinare, Jamie a aratat cum McDonald’s foloseste hidrat de amoniu pentru a prelucra grasimea din carnea de vita in tocatura pentru burger.
Bucatarul s-a declarat socat cand a auzit ca un lant celebru de fast-food din SUA recurge la asa ceva.
“Este vorba despre unul dintre cele mai ieftine alimente pentru caini folosit in hrana oamenilor”, spune Jamie.
Se pare ca tocatura era folosita doar in Statele Unite.
Reprezentantii McDonald’s s-au vazut nevoiti sa interzica folosirea ingredientului respectiv, dupa ce autoritatile americane i-au dat dreptate bucatarului britanic.
Geral Zirnestein, microbiolog in Departamentul de Agricultura al Statelor Unite, i-a dat dreptate lui Jamie Oliver in privinta interzicerii hidrat de amoniu: "Aceasta substanta nu are ce cauta in carne, iar permiterea acestui lucru ar fi o etichetare frauduloasa".
"De ce ar vrea un om cu capul pe umeri sa puna carne umpluta cu amoniu in gurile copiilor lui? Publicul american trebuie sa inteleaga rapid ce se intampla in industria alimentara din tara", a salutat bucatarul britanic decizia.
Cu toate acestea, McDonald's neaga ca afirmatiile lui Jamie le-ar fi fortat mana. "Calitatea mancarii a fost si va continua sa fie o prioritate de top pentru noi. Decizia de a renunta la respectivele ingrediente nu are legatura cu vreun eveniment anume, ci mai degraba vine sa sprijine efortul nostru de a alinia standardele in privinta carnii de vita", a declarat Todd Bacon, reprezentant al lantului de fast-food.
Burger King si Taco Bell au cedat de asemenea si au scos hidratul de amoniu din produsele lor.