Cerbilor din Siberia li se taie coarnele pentru sângele care ar avea proprietăți miraculoase
Mii de cerbi roşii din Siberia rămân anual fără coarne.
Nu este un fenomen natural. Oamenii îi prind şi le taie coarnele pentru că sângele din acestea ar avea tot felul de proprietăţi miraculoase.
E o cruzime, spun militanţii pentru drepturile animalelor, dar ruşii nu sunt de acord. Cerbii roşii siberieni sunt animale rezistente, care suportă iernile aspre din Munţii Altai.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Fermierii ruşi cresc turme întregi doar pentru coarne. Sângele scurs din acestea are puteri tămăduitoare, cred oamenii locului. Dar numai dacă sunt tăiate la momentul potrivit, susţin ei.
Aşa că fermierii fac asta o dată pe an şi scurg sângele din coarne. Animalele nu suferă, spun ei, căci coarnele le cresc în fiecare an. Dar activiştii pentru drepturile animalelor îi contrazic.
Fred Pleitgen, corespondent CNN: "El e Dima şi e foarte drăguţ, dar e şi un bun foarte important pentru oamenii de aici. Pentru că i se pot tăia coarnele de până la 15 ori de-a lungul vieţii."
Proprietarii unei ferme vând creme şi pastile din sânge scurs din coarnele cerbilor. Iar o baie în apa în care s-au fiert coarnele ar avea efecte revigorante. Se spune că însuşi Vladimir Putin crede în puterile tămăduitoare ale coarnelor de cerb.
Deşi practica datează de sute de ani şi este extrem de răspândită, eficienţa extractelor din coarne de cerb nu este dovedită ştiinţifică.